Ga naar hoofdinhoud

Ook hydrauliekspecialist HYDAC investeert in elektrische aandrijvingen

Het thema e-mobility stond centraal op de stand van HYDAC (foto's: Paul Quaedvlieg)

Steeds meer grote hydrauliekfabrikanten investeren in elektrische aandrijftechniek. We zagen dat eerder bij bedrijven als Bosch Rexroth en Parker Hannifin. Nu gaan ook de HYDAC Group, gespecialiseerd in hydraulische aandrijftechniek, en ENGIRO GmbH, een Duitse specialist van elektrische aandrijvingen, strategisch samenwerken.

Op de Bauma 2022 stonden de stands van de HYDAC Group en ENGIRO GmbH, dicht bij elkaar. Ook waren diverse groene elektromotoren en inverters van de fabrikant uit Aken te zien op de stand van HYDAC. Grappig detail, bij HYDAC was het verboden te fotograferen, bij ENGIRO gaven ze de pers alle vrijheid.

Specifiek voor de mobiele markt

ENGIRO GmbH ziet zichzelf als technisch specialist en fabrikant van efficiënte, innovatieve elektrische aandrijvingen en aandrijflijnoplossingen. Met de in eigen huis ontwikkelde elektrische aandrijvingen en de uitgebreide expertise in aandrijflijnen is het bedrijf uitgegroeid tot voorkeurspartner en leverancier van systeemintegratoren en OEM’s op de mobiele markten, waaronder bouwmachines, gemeentelijke voertuigen, marine, bedrijfsvoertuigen, landbouw en speciale voertuigen.

ENGIRO heeft een breed portfolio met de focus op de mobiele markt

Dynamische ontwikkelingen

Voor ENGIRO betekent de samenwerking met de HYDAC Group het bedrijf weet dat ze een krachtige partner aan haar zijde heeft. Hiermee ondersteunt HYDAC ENGIRO in een dynamische ontwikkeling en uitbreiding van haar markten en capaciteiten. Dr. E. A. Werner en Jan Werner, aandeelhouders en directeuren, alsmede het gehele team verheugen zich op deze samenwerking en de groeimogelijkheden die uit de nieuwe ondersteuning zullen voortvloeien.

Hoog rendement motoren

ENGIRO ontwikkelt en ontwerpt aandrijvingen op basis van synchrone technologie met permanente magneet en water- of luchtkoeling. Het vermogensbereik gaat van 5 kW tot 400 kW bij 48 – 800 V. De ENGIRO aandrijvingen beschikken over een hoog rendement tot + 96%, hetgeen volgens het bedrijf geverifieerd is in diverse levensduurtests.

Een aantal lucht- en vloeistof-gekoelde elektromotoren van ENGIRO

Ook beschikken de aandrijvingen over een flexibele aangepaste mechanische integratie met frontpaneelmontage. De aandrijvingen van ENGIRO worden geproduceerd en getest in eigen ISO 9001-gecertificeerde fabrieken in Duitsland en in internationale productielocaties in Azië.

Op de Bauma 2022 toonde Hydac dit compacte EcoPack. Met 13 kW nominaal vermogen wordt een maximale werkdruk van 250 bar gehaald

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven