Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe reusachtige pompen voor de mijnbouw

De pomp GIW MDX is ideaal voor het mechanische scheidingsproces in de mijnbouw van hard gesteente

GIW Industries, een onderdeel van de KSB Groep dat gespecialiseerd is in mijnbouwpompen, heeft een reusachtig grote pomp met de benaming MDX-850 op de markt gebracht. De specialisten in Grovetown uit Georgia, VS, ontwikkelden deze pompserie speciaal voor extreme omstandigheden, zoals die in de mijnbouw van hard gesteente in het maalproces te vinden zijn.

De nieuwe MXD-850 zorgt bij deze extreme omstandigheden voor een hoger productieniveau bij lagere totale bedrijfskosten. De waaierdiameter bedraagt 2.600 mm en is daarmee 250 mm groter dan de tot dusver grootste MDX-pomp.

Pompbreedte vergroot

Ook omvat het constructieve ontwerp van de nieuwste MDX-pomp een aantal verbeteringen die de afgelopen jaren in de MDX-serie zijn aangebracht. Zo is de pompbreedte vergroot om het ontwerp van de leidschoepen te kunnen verbeteren. Ook de waaier zelf werd versterkt op slijtagegevoelige plaatsen.

Innovatief ontworpen slijtring

Dikkere waaierschoepen, die van de materialen Gasite 28G en Endurasite worden gegoten, verbeteren de slijtvastheid en zorgen daardoor voor een langere levensduur van de pompen. De MDX-850 onderscheidt zich door een verbeterde interface tussen zuigdrukdeksel en zuigdrukplaat, waardoor het gebruik van een innovatief ontworpen slijtring aan de pompinlaat mogelijk wordt.

Zoals alle MDX-pompen heeft ook het type 850 een instelbaar zuigdrukdeksel. Hierdoor kan de radiale speling tussen waaier en zuigdrukdeksel vanaf de zuigzijde van de pomp worden ingesteld, zelfs tijdens het pompbedrijf. De constructie van de MDX-850 is compatibel met de GIW RAMSL (Remote Adjusted Mechanical Suction Liner) technologie waarmee de speling tussen waaier en zuigdrukdeksel snel en nauwkeurig is in te stellen.

Mogelijk ook interessant: Sulzer verbetert haar pompen door sensoren in lagers

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven