Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe reeks Invertek frequentieregelaars met hoog vermogen

De nieuwe frequentieregelaars kunnen elektromotoren tot 480A met een vermogen tot 250kW nauwkeurig regelen (foto: Paul Quaedvlieg)

Invertek Drives, in Nederland vertegenwoordigd door Hiflex Automatiseringstechniek, heeft nieuwe krachtige frequentieregelaars gelanceerd. Zowel in de Optidrive P2- als de Optidrive Eco-serie met een IP55/NEMA 12-behuizing voor directe montage en IP20 voor schakelkastmontage. De nieuwe frequentieregelaars kunnen elektromotoren tot 480A met een vermogen tot 250kW nauwkeurig regelen. Ze vervangen de bestaande bouwgrootte 8 die alleen beschikbaar was voor schakelkastmontage met IP20 bescherming.

De nieuwe serie is ook voorzien van DNV-certificering voor de scheepvaart en heeft een ingebouwd EMC-filter dat voldoet aan categorie C3. In een fabrieksomgeving kan het filter worden opgewaardeerd tot een krachtig EMC-filter dat voldoet aan categorie C2. De regelaars zijn standaard uitgerust met TFT-displays met hoge resolutie. De IP20 en IP55 / NEMA 12 werken tot een omgevingstemperatuur van 50˚C en voldoen, naast DNV, aan UL, cUL, EAC en RCM.

Energie-efficiënte aandrijvingen

Kes Beech, Technical Manager bij Invertek Drives, zegt dat ze inspelen op de toenemende vraag naar energie-efficiënte aandrijvingen die in staat zijn om energieverslindende toepassingen in steeds veeleisender omgevingen te besturen.

“De P2- en Eco-aandrijvingen worden al gebruikt in een groot aantal wereldwijde industrieën. We hebben de nieuwe Size 8 gelanceerd om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar krachtigere en nauwkeurigere elektromotorbesturingen. De toevoeging van de IP55-behuizing aan de serie biedt een direct gemonteerde optie, waardoor een groot aantal nieuwe mogelijkheden ontstaat”, zegt hij.

“Betrouwbaarheid, gebruiksgemak en energie-efficiëntie zijn synoniemen van onze Optidrive-reeks. Dit wordt weerspiegeld in de nieuwe Size 8 die een reeks nieuwe mogelijkheden biedt en verkrijgbaar is via ons wereldwijde verkoopnetwerk.”

Voor krachtige toepassingen

De Optidrive P2 is ontworpen voor krachtige toepassingen zoals mengers, extruders, transportbanden, kranen en takels. Hij kan tot 200% koppel leveren vanaf nulsnelheid, wat een betrouwbare start en nauwkeurige snelheidsregeling onder alle belastingen garandeert. De Optidrive Eco is nu gemeengoed geworden in de regeling van ventilatoren, pompen en compressoren en wordt wereldwijd op grote schaal gebruikt in HVAC-R en de waterindustrie.

Minder slijtage en stilstand

In elke toepassing zorgt de nauwkeurige motorregeling van de Optidrive voor een grotere energie-efficiëntie en bijhorende kostenbesparingen, en resulteert ze in minder slijtage en stilstand van de motor en de pomp.

De specificaties omvatten standaard een ingebouwde smoorspoel, een ingebouwd toetsenbord en een meertalig TFT-display met hoge definitie. Ze kunnen worden gebruikt met de OptiTools Studio PC-software voor instelling, inbedrijfstelling en controle, en met OptiTools Mobile voor communicatie via smartphone en tablet.

Wilt u weten hoe Invertek in Wales zijn frequentieregelaars bouwt, lees dan dit artikel.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven