Ga naar hoofdinhoud

Motive nu in programma Axis & Stuifmeel

Opengewerkte foto van een Motive elektromotor met erachter een haakse tandwielkast uit het veelzijdige programma (foto: Motive)

Axis & Stuifmeel heeft haar Aandrijftechniek-programma uitgebreid met het complete productenscala van de Italiaanse aandrijfspecialist Motive. Voortgekomen uit de RIB-Group is Motive in 2000 gestart met de ontwikkeling en productie van elektromotoren, reductoren en tandwielkasten.

Alle motoren, reductoren en tandwielkasten van Motive sluiten op elkaar aan en vormen zo een zowel technisch als esthetisch ideale twee-eenheid. De fabriek van Motive is efficiënt geautomatiseerd, waarbij alle handelingen en toegepaste materialen traceerbaar zijn. De producten worden getest en gecertificeerd afgeleverd, waarvoor Motive over een eigen gecertificeerd testlaboratorium beschikt. Door het intoetsen van het serienummer op de website van Motive kunnen bijvoorbeeld een testrapport en een sheet met alle technische gegevens van het betreffende product met een muisklik worden gedownload.

Product configurator

Motive nu in programma Axis &Stuifmeel
De NEO-WiFi frequentieregeling kan direct op de elektromotor worden gemonteerd en beschikt over een afneembare, hermetisch gesloten afstandsbediening die via inductie wordt opgeladen (foto: Motive)

Motive maakt gebruik van de ‘digitale snelweg’. Er worden op de website filmpjes gepresenteerd over het bedrijf, de producten en er zijn video tutorials te zien over bijvoorbeeld het bedienen/instellen van de NEO-WiFi frequentieregelaar en het monteren van componenten.

Alle producten worden op de website met alle noodzakelijke gegevens gepresenteerd en daarnaast is er een uitgebreide ‘product configurator’ die Motive sinds de samenwerking met Axis & Stuifmeel gelijk in het Nederlands beschikbaar heeft gesteld. Door te kiezen voor de gewenste combinatie en vervolgens een aantal gegevens in te voeren, worden direct de hiervoor in aanmerking komende oplossingen gepresenteerd. Ook kunnen vanaf de website producttekeningen worden gedownload als PDF, Step- of 2D Autocad-bestand voor directe opname in een (CAD)ontwerp.

Compleet programma

Motive biedt een breed programma asynchrone elektromotoren van bouwgrootte IEC56 tot IEC400 in de energie-efficiencyklassen IE2 en IE3 (afhankelijk van de uitvoering). Op het gebied van overbrengingen zijn er vele tientallen motorreductorvarianten van bouwgrootte 25 tot 150 en reductiefactoren van 1:7 tot 1:100. Daarnaast zijn er overbrengingen met schuine vertandingen en biedt Motive een aantrekkelijk scala meertraps tandwielkasten. Al deze producten kunnen via de website op basis van kerngegevens eenvoudig geconfigureerd worden.

NEO-WiFi

Een opmerkelijk Motive-product is de NEO-WiFi frequentieregeling. Deze kan eenvoudig op vrijwel elke elektromotor worden gebouwd, waarbij de bediening geschiedt door middel van een losneembare draadloze afstandsbediening (AB). Deze wordt via inductie opgeladen zodra deze op de regeling wordt geplaatst. Maar wanneer de motor op een lastig bereikbare plaats is gemonteerd, kan de afstandsbediening ook op een wand of stalen kolom (er zit al een magneet in) worden gemonteerd.

Voor permanente situaties is hiervoor een aparte houder met geïntegreerde inductielader leverbaar. De communicatie tussen afstandsbediening en regelaar gaat via een eigen Motive ‘WiFi protocol’.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven