Ga naar hoofdinhoud

MIX Noordoost 2022: geslaagde eerste editie

De eerste editie van Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost is op 18 en 19 mei succesvol verlopen (Foto: MIX Noordoost)

De eerste editie van Maakindustrie Expo (MIX) Noordoost is op 18 en 19 mei succesvol verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs weten. Meer dan 130 exposanten verdeeld over drie beurshallen presenteerden zich op deze vakbeurs aan bijna 2.000 professionals uit de maakindustrie.

MIX Noordoost is de vervanger van de voormalige TIV-beurs in Hardenberg. Voor het nieuwe concept van MIX Noordoost heeft Easyfairs keuzes gemaakt in het profiel, gebaseerd op de industrieketen en met focus op de regio. “Met deze eerste editie hebben we een mooie eerste stap gezet om door te groeien”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens de beursorganisatie.

Waardevolle beursdagen

Na TIV en twee verplaatsingen van het event door corona, konden de deuren van deze nieuwe beurs dan eindelijk geopend worden. Plaggenmarsch: “Het waren twee positieve en waardevolle beursdagen. Wij hebben goede reacties ontvangen op het nieuwe beursconcept.

Beursconcept MIX Noordoost 2022

De opzet is anders dan anders. Niet alleen het beursprofiel is aangepast, ook de uitstraling van de beursvloer is totaal op de schop gegaan. Bezoekers en exposanten spraken hun complimenten hierover uit, waarbij onder meer de verlichting, de opzet van de stands en de ruimte gewaardeerd werd. Bovendien voelen we ons gesterkt door de ondersteuning en het vertrouwen van onze partners Koninklijke Metaalunie, MEMA en VMO.”

Cobots, virtual reality en 3D-printers

Op de beursvloer was veel beleving met cobots, virtual reality en 3D-printers. Ook zochten exposanten elkaar onderling op. De studenten die MIX Noordoost 2022 bezochten waren erg te spreken over het enthousiasme van de exposanten en werden aangestoken met hun passie voor de maakindustrie. Verder werden de kennissessies van partner Koninklijke Metaalunie goed bezocht. Alle sessies zijn opgenomen en terug te vinden via het YouTube-kanaal van MIX Noordoost.

Op de beursvloer was veel beleving met cobots, virtual reality en 3D-printers (Foto: Mix Noordoost)

2023

De tweede editie van MIX Noordoost is op woensdag 10 en donderdag 11 mei 2023 in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: www.mixnoordoost.nl.

Ook interessant: Het aandeel maakindustrie in Noordoost Nederland is groot

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven