Ga naar hoofdinhoud

Het aandeel maakindustrie in Noordoost Nederland is groot

Van links naar rechts: Tim Lensen, Thomas Eilders (MIX Noordoost) en Jan Willem Addink (Olmia Robotics)

In Nederland beslaat de maakindustrie, met 50 miljard omzet, een significant deel van de economie. Ook in Noordoost Nederland is het aandeel maakindustrie groot. Ruim 17.500 bedrijven in de regio zijn actief in deze markt. Dat brengt soms ook moeilijkheden met zich mee.

“Het is als bedrijf in de maakindustrie bijna onmogelijk om in een veranderende wereld mee te gaan met alle ontwikkelingen en focus aan te brengen”, vertelt Jan Willem Addink van Olmia Robotics. “Er is zoveel waar je aan moet voldoen, er zijn honderd mogelijke zakenpartners en er zijn allerlei thema’s en uitdagingen die spelen. Veel informatie is online te vinden, maar een echte ontmoeting blijft onmisbaar. Zakendoen vraagt nou eenmaal om vertrouwen!”

Showroom voor maakindustrie Noordoost Nederland

“Daarom wil ik graag mijn klanten en potentiële klanten laten zien, ervaren en voelen waar wij goed in zijn en wat wij kunnen betekenen voor zijn of haar bedrijf. Het liefst in een atmosfeer die past bij de regio en die het netwerken stimuleert. Dat concept heb ik gevonden in MIX Noordoost “ aldus Addink. “Het is een event voor de maakindustrie gericht op Noordoost Nederland en het grensgebied van Duitsland. Het is een soort van showroom. Een plek waar kennis en innovaties worden gedeeld en waar je in contact komt met toeleveranciers. Je krijgt handvaten om je dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en tips om je bedrijf toekomstbestendig te maken. Interessant voor directeur / eigenaren en voor de techneuten.”

De regio samenbrengen

“De ontspannen sfeer en een all-in formule met een hapje en een drankje zijn fijn. Maar het “in gesprek zijn” met mede-exposanten vind ik eigenlijk ook heel leuk! Je hebt toch een gezamenlijk doel en dat is aan de maakindustrie laten zien wat we te bieden hebben aan technologie en toeleveranciers en dat brengen we samen op MIX Noordoost”.

Dit concept neemt veel werk uit handen

“Een goede beursdeelname vraagt normaal gesproken om voorbereiding. Maar dit concept
neemt veel werk uit handen. Dat scheelt in tijden dat het werk het eigenlijk niet toelaat. We hebben onze doelstelling voor deze beursdeelname met Thomas Eilders, adviseur van MIX Noordoost, besproken. Hij heeft ons geholpen om een keuze te maken die het beste bij ons past. Je kan kiezen uit een pakket van XS tot XL. Dat werkt prettig. De standbouw ziet er voor iedereen hetzelfde uit. Zelfs als je geen marketingafdeling hebt, kunnen zij ondersteunen. Dat geeft veel rust. Vraag dus vooral om hulp!” licht Jan Willem toe.


MIX Noordoost vindt plaats op 18 & 19 mei 2022 in Evenementenhal
Hardenberg. Meer info: https://www.mixnoordoost.nl/

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven