Ga naar hoofdinhoud

Met IA Professionals is IndustryID een opleider rijker

Marc Waarle van IA Professionals (links) en André Braakman van IndustryID (rechts) tekenen de overeenkomst (foto: Industry ID)

Marc Waarle, trainer en academy coördinator bij IA Professionals heeft een overeenkomst met IndustryID ondertekend. De trainingen van Industrial Automation Professionals worden met dit formele moment erkend en ook toegevoegd aan IndustryID.

Software Engineers en Hardware Engineers worden voortaan het vakpaspoort IndustryID uitgereikt na het volgen van een training bij IA Professionals. Zo kunnen ze aan werkgevers en opdrachtgevers laten zien welke competenties ze in huis hebben.

IndustryID sluit naadloos aan

IA Professionals geeft recente schoolverlaters op technisch gebied een duwtje in de rug voor een succesvolle carrière als Software Engineer of Hardware Engineer. Ook medior en senior engineers kunnen hier bijleren. Door personeel uit te rusten met de nodige tools en kennis kunnen ze succesvol zijn in hun rol. “De inhoud, kwaliteitsnormen en visie sluiten naadloos aan op die van IndustryID. Mooier kun je het niet krijgen”, vertelt Marc Waarle. Het is dan ook een moment om te vieren. André Braakman van IndustryID en Marc Waarle hebben uitgekeken naar het officiële tekenmoment.

Effectiever met soft-skills

De trainingen van IA Professionals zijn ontwikkeld door twintig engineers van MA-IT MyAutomation. MA-IT MyAutomation is met ruim 125 engineers leverancier van kennis en kunde voor de industriële automatisering, en actief in een grote verscheidenheid aan branches. De trainingen die worden verzorgd bestaan, naast het overbrengen van techniek en methodieken, ook uit een soft skill programma. Het trainen van de soft skills krijgt zelfs in het bijzonder de aandacht, want een engineer moet tegenwoordig in zijn werkveld meer kunnen dan goede technische oplossingen bedenken. Engineers worden een stuk effectiever als ze sociaal vaardig zijn.

IndustryID is een initiatief van FEDAcademie, een stichting die zich inzet voor een leven lang leren in de techniek (foto: Industry ID)

Meer informatie over IndustryID is te lezen in het artikel: IndustryID is nieuw en industriebreed vakpaspoort voor technici

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven