Ga naar hoofdinhoud

Melexis en Mouser tekenen distributieovereenkomst

Melexis, ingenieursbedrijf op het gebied van micro-elektronica, heeft met Mouser Electronics een wereldwijde distributieovereenkomst gesloten waarmee Melexis’ geavanceerde halfgeleiderproducten voor auto’s, consumentenelektronica, industrie, woning- en gebouwautomatisering en medische applicaties zullen worden toegevoegd aan het aanbod van Mouser.

Tot het portfolio van Melexis behoren een groot aantal oplossingen, waaronder magnetische sensoren, snelle beeldverwerking, MEMS-drukopnemers, motorbesturings-IC’s en bouwstenen voor bedrade en draadloze communicatie. De componenten maken huishoudelijke toestellen zuiniger, verbeteren de patiëntbewaking en maken draadloos laden van mobiele elektronica mogelijk. Ook helpen ze de veiligheid van voertuigen te verhogen en de koolstofdioxide-uitstoot te verlagen.

Tot de producten die nu bij Mouser kunnen worden verkregen behoort de MLX90393 ‘software defined sensor’. Op basis van Melexis’ eigen Triaxis-technologie biedt de flexibel inzetbare, zuinige magnetometer magnetische metingen met 16-bit resolutie langs de X-, Y- en Z-as plus temperatuurmeting. Voor ingenieurs  is het een universele bouwsteen die de basis kan vormen voor alle denkbare magnetische sensorapplicaties, waaronder joysticks met drukvoeler, draai/drukknoppen en schuifschakelaars. Hij wordt gevoed uit 2,2 V tot 3,5 V en verbruikt in rust niet meer dan 5 µA.

Eveneens beschikbaar bij Mouser is de MLX90614, een digitale infraroodthermometer voor gebruik in voertuigen. De sensor voorziet in een zeer effectieve methode voor contactloze temperatuurmetingen tot +380 °C. Hij integreert een ruisarme voorversterker, 17-bit analog/digitaal-omzetter en krachtige digitale signaalprocessor. De afwijking blijft binnen 0,5 °C over een groot temperatuurbereik, waarbij een herhalingstolerantie van 0,01 °C mogelijk is. Verder neemt Mouser ook de MLX81106 LIN RGB-slavebesturing en de MLX90129 13,56-MHz sensortransponder op voorraad.

,,Melexis heeft in 2015 veel vooruitgang geboekt bij het versterken van zijn wereldwijde distributienetwerk”, zegt Gianluigi Morello, wereldwijde verkoopsdirecteur bij Melexis. ,,Onze samenwerking met Mouser is een essentieel onderdeel van dit proces. We zijn nu nog beter in staat om te voldoen aan de groeiende marktvraag vanuit een breed scala industriesectoren.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven