Ga naar hoofdinhoud

Meer flexibiliteit en functionaliteit voor flowsensoren SMC

De PF3A8#H heeft een duidelijk en gemakkelijk af te lezen display (foto: SMC)

Een van de nieuwste digitale flowsensoren in het SMC-aanbod, de PF3A8#H, biedt meer flexibiliteit en functionaliteit. Het apparaat is compatibel met IO-Link en kan eenvoudig worden aangesloten op luchtverzorgingsunits. Het nieuwe model onderscheidt zich door de geïntegreerde druk- en temperatuursensoren.

De PF3A8#H heeft een groot debietbereik en een duidelijk en gemakkelijk af te lezen display. Dat is van groot belang bij het monitoren van de hoofdleiding, een aftakking of specifieke apparatuur. De PF3A8#H is de sleutel tot een alles-in-één-oplossing met de geïntegreerde druksensor (meetbereik van 0 tot 1,0 MPa) en temperatuursensor (meetbereik van 0 tot 50 ºC).

Het installeren van een extra digitale druksensor, die het gezichtsveld zou beperken, is daardoor niet nodig. Bovendien kunnen luchtverzorgingsunits en flowsensoren samen worden geïnstalleerd. Dit gebeurt efficiënt, zonder extra leidingwerk bij het installeren of verwijderen van de sensor.

3-kleuren draaibaar display

De PF3A8#H geeft nauwkeurige informatie. Op een 3-kleuren display met 4 schermen kunnen het gecumuleerde en actuele debiet, druk en temperatuur in één oogopslag worden afgelezen. Het display kan in stappen van 90° worden gedraaid. Zo kunnen operators aantekeningen maken en de flowsensor instellen, terwijl ze de gemeten waarde controleren.

De debietverhouding van 100:1 wordt gedefinieerd als de verhouding tussen het volledige meetbereik en het minimale meetpunt. Daardoor kan de klant met slechts één product lekken opsporen en het luchtverbruik van de hoofd- of aftakkingsleiding bewaken.

Bovendien worden dankzij de IO-link compatibiliteit meer details over de prestaties van een toepassing gegeven. Klanten ontvangen direct informatie over de belangrijkste parameters van de installatie.

Bypass-constructie

De aluminiumlegering van de boring maakt de PF3A8#H zeer duurzaam. De bypass-constructie vermindert de vochtige lucht en vreemde stoffen die de flowsensor tegenkomt, waardoor een langere levensduur mogelijk is.

Mogelijk ook interessant: Nieuwe IO-Link mastermodule van SMC optimaliseert productieprocessen

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven