Algemeen
SMC EX600 IO link
SMC levert voor de EX600-serie een IO-Link mastermodule die flexibel aansluit op productienetwerken

Communicatie tussen de PLC en het sensor-/actuatorniveau is essentieel in geautomatiseerde processen en Industrie 4.0-toepassingen. SMC biedt een passende oplossing voor het aansluiten van componenten, zoals ventielen, op een bestaand productienetwerk: de integratie van een IO-Link mastermodule. Deze module is beschikbaar voor het bekende EX600 veldbussysteem en zorgt dat de netwerkverbinding snel, eenvoudig en kostenefficiënt is.

Moderne Industrie 4.0-toepassingen vereisen oplossingen voor een optimale communicatie tussen de PLC en het sensor-/actuatorniveau. SMC levert daarom voor de veelzijdige EX600-serie een IO-Link mastermodule die flexibel aansluit op productienetwerken.

Integratie in het centrale EX600-platform maakt aansluiting van de sensor/actuator op het industriële EtherNET/IPTM-netwerk mogelijk, zonder externe componenten.

Eenvoudige en snelle installatie

Door de combinatie van een centraal EX600-platform en EtherNET/IPTM-ondersteuning, kan de IO-Link mastermodule eenvoudig en snel worden geïnstalleerd en in bedrijf genomen. De module is leverbaar met 4-poortaansluitingen van klasse A (bijvoorbeeld voor in-/uitgangsapparatuur zoals druk-, flow- en positiesensoren) of 4-poortaansluitingen van klasse B.

De klasse B-poort levert een extra voedingsspanning en is daarmee geschikt voor het aansluiten van apparaten die meer stroom vereisen, zoals het EX260-veldbussysteem. Een extra stroomvoorziening is dan niet nodig.

Hoge connectiviteit

Het EX600-platform is compatibel met diverse ventielseries en analoge of digitale IO-modules kunnen worden aangesloten. Het platform ondersteunt ook gangbare veldbus- en industriële Ethernet-protocollen, zoals PROFIBUS, Ethernet/IP, EtherCat en DeviceNet.

Dankzij het modulaire ontwerp kunnen maximaal vier IO-Link mastermodules (elk met vier poorten) worden geïntegreerd, zodat totaal zestien IO-Link apparaten kunnen worden opgenomen. Parametrering van een aangesloten apparaat is dynamisch en tijdens bedrijf mogelijk. Bovendien kunnen de in- en uitgangssignalen worden bewaakt en de parameters worden ingesteld met behulp van een draagbaar apparaat.

Configuratietool

De gegevens van de IO-Link mastermodule zijn toegankelijk via een pc met een softwaretool voor diagnose, bewaking en instelling van de apparaatparameters. Om ventielen en ventieleilanden te configureren, heeft SMC een configuratietool op haar website. Gebruikers kunnen daar ook het EX600-platform in de configuratie opnemen.

Efficiëntie productielijnen

De IO-Link mastermodule is geschikt voor het ontwerpen van modulaire machineconcepten in veel industriesectoren, zoals de automobiel- en verpakkingsindustrie. De module verhoogt de efficiëntie en de productkwaliteit, onder meer dankzij kortere machinestilstanden.

Meer informatie is hier te vinden.

 • KTR Sinulastic koppeling

  Nieuwe serie torsieflexibele koppelingen uit denktank KTR

  Nieuwe koppelingen uit de KTR-Denktank. Links de Sinulastic bouwvorm A; rechts de Sinulastic bouwvorm B (foto: KTR Systems) Met de Sinulastic introduceert KTR een nieuwe serie uiterst torsieflexibele schotelkoppelingen die zijn ontwikkeld voor gebruik in hoofdaandrijvingen van dieselmotoren voor stroomgeneratoren (zogenaamde gen-sets), zware bouwmachines, compressoren,… Lees verder →

 • Festo duurzaamheid

  Festo: omzetdaling in 2020 maar sterk herstel verwacht in 2021

  Digitalisering en AI zijn bepalend voor de productontwikkeling met slimme en intelligente producten en maken energie-efficiëntie en duurzaamheid binnen klantenoplossingen mogelijk (foto's: Festo) In het boekjaar 2020 had de Festo Group vanwege de pandemie te maken met een omzetdaling van 7,5%. Desondanks heeft Festo het… Lees verder →

 • Parker ISOBUS ProDisplay

  Full-version ISOBUS Task Controller-software Parker voor landbouwmachines

  De Parker Pro Display HMI-displaymodule staat vol ISOBUS Suite-apps (bron: Parker Hannifin) Parker Hannifin breidt zijn ISOBUS Suite-software uit met de lancering van de volledige versie van hun ISOBUS-taakcontrollersoftware (TC) voor gestandaardiseerd werkbeheer van landbouwmachines zoals tractoren, rooimachines en andere zelf-aangedreven machines. ISOBUS TC fungeert… Lees verder →

 • Turck hellingsensoren

  Turck introduceert dynamische hellingsensoren

  De gecombineerde MEMS- en gyroscooptechnologie in de hellingsensoren van Turck zorgen voor betrouwbare meetresultaten. (Foto: Turck) In zijn nieuwe generatie hellingsensoren heeft Turck het versnellingsmeetproces (MEMS) gecombineerd met gyroscooptechnologie zodat schokken en trillingen veel effectiever kunnen worden onderdrukt dan met conventionele signaalfilters. De enkelvoudige en… Lees verder →

 • Murrelektronik xtremeDB 2

  Decentrale installatieoplossing voor mobiele machines

  xtremeDB van Murrelektronik is een modulair systeem voor elektrische installaties in mobiele machines. (foto's: Murrelektronik) Met xtremeDB introduceert Murrelektronik een nieuw modulair systeem voor de installatietechniek binnen mobiele machines, zoals oogstmachines, strooiwagens, brandweerauto’s of asfalteermachines. Dankzij deze moderne installatieoplossing en kunnen de uitdagingen in IO-installaties… Lees verder →

 • Lenze simulatie 1

  Van simulatie tot virtuele inbedrijfstelling

  Lenze heeft enkele hiaten opgevuld tussen de digitale engineeringsmogelijkheden bij het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van machines en installaties. (Foto's: Lenze) Industrie 4.0 is nauw verbonden met de digitale tweeling. Maar de mate van standaardisatie van de afzonderlijke ontwikkelingstools momenteel is nog laag.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven