Ga naar hoofdinhoud

Hydrauvision neemt Danfoss Editron in Heerenveen over

Hydrauvision neemt Danfoss Editron in Heerenveen over, specialist in elektrische aandrijvingen (foto: Paul Quaedvlieg)

Danfoss Editron, leidend in de markt van de mobiele elektrische aandrijvingen, versterkt haar distributeurs strategie door een verregaande samenwerking met Hydrauvision. Om de markt van de mobiele elektrische aandrijvingen verder met Danfoss te ontwikkelen heeft Hydrauvision per 1 juni 2021 de activiteiten van Danfoss Editron in Heerenveen overgenomen. De nieuwe divisie gaat verder onder de naam Electrauvision.

Met de acquisitie van deze activiteiten wordt de continuïteit, de kennis van de specialisten en het daarbij behorende testveld in Heerenveen toegankelijk voor een brede markt. Hiermee wordt een grote stap gezet om de transitie naar duurzame elektrische en hybride aandrijvingen vorm te geven. Hydrauvision voegt hiermee een nieuwe divisie toe aan haar activiteiten.

Aandrijftechniek in de volle breedte

De samenwerking tussen Hydrauvision en Danfoss gaat terug naar de oorsprong van Hydrauvision. De relatie tussen de bedrijven, met Danfoss als toeleverancier en Hydrauvision als systeem integrator, bestaat al ruim 45 jaar.

Danfoss is totaalleverancier voor mobiele elektrische en hydraulische aandrijvingen. De producten van Danfoss zijn te vinden in een groot aantal mobiele toepassingen en in de maritime sector. Hydrauvision is in de Benelux ook actief in deze sectoren voor het ontwikkelen van elektrische, hydraulische en gecombineerde aandrijvingen voor speciale toepassingen en ondersteuning van haar klanten bij het realiseren van aandrijf-technische oplossingen.

Met deze stap groeit de relatie naar een samenwerking waarbij de mogelijkheden voor het ontwikkelen van de meest optimale aandrijvingen ten volle benut kunnen worden.

Ook belang in Technotron vergroot

Hydrauvision heeft eind vorig jaar Fundex Equipment overgenomen van Royal-IHC. Hiermee is een specialist in machinebouw voor de funderingswereld onderdeel geworden van de groep. Elektrificatie is in deze branche een belangrijk onderwerp en met Electrauvision kan de ontwikkeling naar emissie arme of uiteindelijk emissie vrije bouwmachines versneld worden.

Hydrauvision Fundex
Elektrificatie wordt steeds belangrijker in de wereld van mobiele machines (foto: Peter Roek)

Hydrauvision heeft recent ook haar belang in Technotron vergroot om in de gehele keten van aandrijftechniek en automatisering een rol van betekenis te spelen. Technotron is gespecialiseerd in de engineering en productie van elektrische schakelkasten en industriële automatisering.

Met de combinatie van hoogwaardige engineering, inventiviteit, oplossingsgerichtheid, productie en testfaciliteiten kan Hydrauvision haar klanten optimale oplossingen bieden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven