Ga naar hoofdinhoud

Huisman verwerft contract voor 3.000mt Ringer kraan

Huisman kondigt aan een contract te hebben verworven van het Deense BMS Heavy Cranes voor de levering van een 3.000mt Ringer kraan. (Foto: Huisman)

Huisman kondigt aan een contract te hebben verworven van het Deense BMS Heavy Cranes voor de levering van een 3.000mt Ringer Kraan, inclusief de optie voor een tweede exemplaar.

Het kraanconcept is geoptimaliseerd voor werkzaamheden in de windindustrie. Het heeft de mogelijkheid om componenten van 1.200mt tot een hoogte tot 225m te hijsen en zware constructies van 3000mt op lagere hoogte. BMS is met deze kraan uitgerust om de volgende generatie windturbines te installeren, zowel op land, offshore als op drijvende fundaties. De kraan is ook zeer geschikt voor werkzaamheden in andere industrieën.

Elektrisch aangedreven kraan

De volledig elektrisch aangedreven kraan helpt de uitstoot te verminderen en verbetert de operationele nauwkeurigheid en energie-efficiëntie, waardoor hij geschikt is voor gebruik in de hernieuwbare energie-industrie.

Lichtgewicht, robuuste ontwerpen

Huisman staat bekend om het leveren van ’s werelds grootste kranen, gekenmerkt door lichtgewicht, robuuste ontwerpen en betrouwbare ondersteuning gedurende de hele levenscyclus. Levering van de kraan is gepland voor de tweede helft van 2023. David Roodenburg, CEO at Huisman: “We hebben een passie voor het ontwerpen van grote kranen en zijn BMS dankbaar voor deze kans en hun vertrouwen. We kunnen niet wachten om deze megakraan in het echt te zien. We zijn blij om onze ervaring opnieuw toe te passen op een project dat aansluit bij onze visie om de groei van de productie van hernieuwbare energie te versnellen.”

Een hoogtevergelijking van de kraan met de Euromast. (Beeld: Huisman)

Elektrisch aangedreven

De Ringer kraan heeft een volledig elektrisch aangedreven systeem. Dit resulteert in grote positioneringsnauwkeurigheid, minder onderhoud en een hoge betrouwbaarheid.

Modulair ringsysteem

De kraan heeft een modulair ringsysteem. Zowel en volledige 360°-ring kan worden gebruikt als een deel ervan, afhankelijk van de specifieke lay-out van de site.

Geschikt voor wegtransport

De kraan is geschikt zijn voor wegtransport dankzij de mogelijkheid om deze in componenten te verdelen.

Giekopstelling

Nog een eigenschap is een speciale giekopstelling die resulteert in een lichtgewicht en stijf ontwerp.

Ophijsen en hoge windsnelheden

Het ophijsen van de kraan kan zonder gebruik van hulpkranen. Daarnaast is de kraan werkbaar bij hogere windsnelheden dan traditionele kranen.

Begin 2021 ondertekende Huisman een overeenkomst voor de levering van een 2,600mt Leg Encircling Crane (LEC) voor OIM Wind’s BT-220IU Wind Installation Unit. Meer hierover is te lezen in het artikel Huisman gaat 2,600mt Leg Encircling Crane leveren aan Yantai CIMC Raffles (video).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven