Ga naar hoofdinhoud

Hopium ontwikkelt waterstofauto op 3DExperience-platform van Dassault Systèmes

Het 3DExperience-platform biedt Hopium geïntegreerde ontwerp-, engineering- en simulatietoepassingen op een cloudgebaseerd platform dat samenwerking mogelijk maakt (foto: Hopium)

De Franse autofabrikant Hopium gebruikt het 3Dexperience-platform in de cloud van Dassault Systèmes voor het ontwerp en de ontwikkeling van de eerste prototypes van zijn high-end-auto op waterstof, de Hopium Machina.

Het 3Dexperience-platform biedt Hopium geïntegreerde ontwerp-, engineering- en simulatietoepassingen op een cloudgebaseerd platform dat samenwerking mogelijk maakt. Hopium maakt gebruik van de kennis en knowhow van haar experts in een end-to-end, ‘single-data’ innovatieomgeving dat het bedrijf gebruikt voor alle fases van het ontwikkelingsproces. Dat versnelt het ontwerp, verbetert de algehele efficiëntie, en optimaliseert het gebruik van resources. Naarmate de ontwikkeling van de Machina vordert richting een beoogde marktintroductie in 2025, zal het bedrijf het gebruik van het 3Dexperience-platform uitbreiden op basis van haar behoeften.

Tijd van essentieel belang

“Onze visie is het ontwerp van een nieuw soort voertuig dat de grote milieu-uitdagingen van onze tijd moet aanpakken. In deze context is tijd van essentieel belang. We hebben de wendbaarheid en geavanceerde functionaliteiten nodig om snel te kunnen experimenteren met complexe concepten zoals embedded elektronica en geoptimaliseerd opslagvolume”, zegt Olivier Lombard, oprichter van Hopium. “Door al onze activiteiten volledig te integreren op het 3Dexperience-platform van Dassault Systèmes, kon ons team altijd en overal veilig werken en ons eerste prototype in slechts 8 maanden met succes realiseren.”

Waterstofauto

De Hopium Machina combineert een bijzonder design, een uitzonderlijke actieradius en een recordbrekende vultijd in een emissievrije high-performance-auto. Het model is geïnspireerd door de race-ervaringen van Olivier Lombard, de jongste winnaar van de 24 uur van Le Mans.

De Hopium Machina combineert een bijzonder design, een uitzonderlijke actieradius en een recordbrekende vultijd in een emissievrije high-performance-auto (foto: Hopium)

Geïntegreerd brandstofcelsysteem

Het geïntegreerde brandstofcelsysteem genereert de energie die nodig is om het voertuig aan te drijven terwijl het niets anders uitstoot dan water. Het systeem kan in drie minuten volledig worden bijgevuld, levert meer dan 500 pk, haalt een snelheid van 230 km/u en legt een afstand van meer dan 1.000 km af.

Gamechanger

“Hopium is een gamechanger. Het bewijs is de realisatie van het eerste prototype in slechts acht maanden”, aldus Laurence Montanari, Vice President, Transportation & Mobility Industry bij Dassault Systèmes. “Het 3Dexperience-platform in de cloud biedt hen de benodigde infrastructuur voor het realiseren van nieuwe waterstof-aangedreven, verbonden en autonome mobiliteitservaringen. De teams van Hopium zijn gefocust op de ontwikkeling van hun Machina en zullen profiteren van Dassault Systèmes’ beste industrieoplossingen. Vandaag de dag maakt bijna elke EV-ontwikkelaar ter wereld gebruik van de technologie van Dassault Systèmes om de transformatie van de industrie nog verder te stimuleren.”

Het 3DExperience-platform biedt Hopium geïntegreerde ontwerp-, engineering- en simulatietoepassingen op een cloudgebaseerd platform dat samenwerking mogelijk maakt (foto: Dassault)
De teams van Hopium zijn gefocust op de ontwikkeling van hun Machina en maken daarbij gebruik van Dassault Systèmes’ industrieoplossingen (foto: Dassault)

Ook interessant: Dassault Systèmes lanceert 3DExperience Edu Centers of Excellence

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven