Ga naar hoofdinhoud

Dassault Systèmes lanceert 3DExperience Edu Centers of Excellence

Dassault Systèmes heeft het 3DExperience Edu Centers of Excellence-programma gelanceerd. (Foto: Dassault Systèmes)

Om studenten en professionals bij zowel bedrijven als overheden verder op te leiden, heeft Dassault Systèmes het 3DExperienceEdu Centers of Excellence-programma gelanceerd. Met dit opleidings- en bijscholingsprogramma kunnen zij maximaal bijdragen aan de digitale transformatie die veel organisaties met de hulp van het 3DExperience-platform realiseren.

Met het 3DExperience Edu Centers of Excellence-programma speelt Dassault Systèmes in op de behoefte om zowel studenten als professionals de kennis en knowhow bij te brengen om succesvol te zijn in de nieuwe en steeds veranderende functies in sectoren als manufacturing, gezondheidszorg en life sciences, infrastructuur en smart cities. In al deze markten groeit digitale technologie en eist het steeds meer een hoofdrol op.

Frankrijk, India, VS en Mexico

De eerste Centers of Excellence die tot dit programma toetreden zijn:

– CampusFab en de Trades and Qualifications of Excellence Campus in Frankrijk

– het K-Tech Center of Excellence in Aerospace & Defense in India

– het Composites Manufacturing Simulation Center van Purdue University in de Verenigde Staten

– het Industrial Innovation Center for Aerospace in Mexico

Samenwerking bedrijfsleven

Deze opleidingscentra werken nu al nauw samen met het bedrijfsleven in sectoren als lucht- en ruimtevaart, automotive, energie en elektronica. De centra worden veelal financieel gesteund met overheidssubsidies en richten zich op het ontwikkelen van nieuwe leer- en studiemethoden die nadrukkelijk inspelen op digitale processen. Hierdoor kan het kwaliteitsniveau van de werknemers verder worden verbeterd.

Virtuele werelden

Opleidingscentra die tot het programma toetreden, worden voorzien van de expertise die nodig is om deze leeromgevingen aan studenten en professionals te kunnen aanbieden. Hierbij worden virtuele werelden die ontwikkeld zijn met het 3DExperience-platform gecombineerd met state-of-the-art-apparatuur voor de moderne werkplek. Ook krijgen deze centra in samenwerking met lokale werkgevers de beschikking over cursussen en curricula. De trainers van deze opleidingen zijn speciaal hiervoor gecertificeerd. Binnen de opleidingen ligt de nadruk op technieken en ontwikkelingen waar momenteel veel vraag naar is. Denk aan virtual twins, het toepassen van moderne materialen, data-driven manufacturing en dergelijke.

Aanpassen aan veranderingen

“Het creëren van opleidingsfaciliteiten die zich continu aanpassen aan de snelle veranderingen in de industrie is alleen mogelijk als overheden, bedrijven, lokale werkgevers, academische instellingen en technologiebedrijven hun krachten bundelen”, zegt Florence Verzelen, Executive Vice President Industry, Marketing and Sustainability bij Dassault Systèmes. “Het 3DExperience Edu Centers of Excellence-programma maakt maximaal gebruik van onze kennis en ervaring met leerprogramma’s en de continue ontwikkeling van best practices die wij zien bij onze 3DExperience-klanten.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven