Ga naar hoofdinhoud

Gear Summit gaf inzicht in toekomst tandwielindustrie

Tableau de la troupe tijdens de Gear Summit die Sandvik Coromant in maart organiseerde (foto: Sandvik Coromant)

Medio maart organiseerde Sandvik Coromant de eerste Gear Summit in zijn nieuwe centrum voor de metaalverspaningstechnologie in Sandviken, Zweden. Vijfentwintig beslissingsnemers en experts uit de tandwielindustrie van over de hele wereld waren uitgenodigd om te discussiëren over de komende uitdagingen en de toekomst van de tandwielfabricage.

Axel Küpper, Manager Marketing and Business Development, Gear Milling Solutions bij Sandvik Coromant, verwoordde het doel van de topconferentie. “In een wereld die wordt gekenmerkt door zijn toenemende tempo, is het belangrijker dan ooit dat we bij elkaar komen om een gemeenschappelijk platform te creëren en om ervoor te zorgen dat we in dezelfde richting werken. Het doel van de Gear Summit 2015 is niet alleen om op de hoogte te blijven met de nieuwste ontwikkelingen, maar om ze een stap voor te zijn”.

Discussies tijdens Gear Summit

De discussies en de workshops gingen over de kansen en risico’s voor de tandwielindustrie vanuit vier verschillende invalshoeken: politiek, economisch, sociaal en technologisch. Een paar prioriteiten waar iedereen het over eens was, waren:

  • Het belang om de bewustwording over de belangrijke rol die de productie van tandwielen in de wereldeconomie speelt te vergroten, met name bij beleidsbepalers en beslissingsnemers;
  • nieuwe freestechnologieën staan op het punt een omslag te veroorzaken in de tandwielproductie. De manier waarop producenten reageren op deze verschuiving in de technologie zal de toekomst van het concurrentieveld bepalen;
  • een snel groeiende middenklasse zorgt voor een stijgende vraag naar producten, wat het tekort aan hulpbronnen zoals grondstoffen, energie en kennis tot een van de grootste uitdagingen voor de toekomstige generaties maakt;
  • tandwielfabricage creëert gunstige carrièremogelijkheden voor de toekomstige generatie, vooral binnen R & D. De uitdaging ligt erin om de juiste vakkennis aan te trekken en te behouden.

Er werd tijdens de Gear Summit ook levendig gediscussieerd over de aanpak van nieuwe uitdagende markten zoals Afrika en China.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven