Ga naar hoofdinhoud

Fabrikant van hefbruggen wint FME Award

Stertil Group is wereldmarktleider bij hefbruggen voor vrachtwagens en bussen (foto: TTM).

De Stertil Group in Kootstertille (Friesland) is winnaar geworden van de FME International Business Award 2015. De fabrikant van hefbruggen voor vrachtwagens en bruggen versloeg de beide andere genomineerden, CSi Industries en Ramix Moulds. Volgens de jury onder leiding van FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink hebben de drie bedrijven aangetoond dát en hoe zij succesvol internationaal ondernemen in een sterk veranderende wereld.

De kwaliteit van de inzendingen was hoog, aldus Dezentjé Hamming. “De wereldmarkt is de markt van bedrijven uit de technologische industrie. Onze bedrijven lopen voorop bij ontwikkelingen zoals Smart Industry en boeken daarmee wereldwijd succes. De genomineerde bedrijven bewijzen dat. Ze zijn vernieuwend en succesvol.”

De FME International Business Award is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt aan een bedrijf dat internationaal succesvol is. Eerdere winnaars waren Bronswerk Heat Transfer, AWL-Techniek, A.P. van den Berg en Machinefabriek Boessenkool.

Hefbruggen

De Stertil Group heeft een zelf ontwikkeld assortiment van hefbruggen voor vrachtwagens en bussen en is op dit gebied wereldwijd marktleider. Het bedrijf heeft onder meer een nieuw besturingsplatform met aanraakscherm ontwikkeld dat voor grote efficiencyverbeteringen kan zorgen. Het bedrijf gebruikt dit platform ook voor servicedoeleinden. Het platform biedt bovendien veel mogelijkheden op het gebied van Smart Industry.

Stertil Group opent een vestiging in de Verenigde Staten om in te spelen op de Amerikaanse houding van ‘buy American’.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven