Ga naar hoofdinhoud

Exor HMI panelen toegepast bij portaalkranen ETW Breda

ETW Breda is al jaren klant van Hiflex en maakt onder andere gebruik van de Exor HMI panelen. Ook dit keer hebben zij gebruik gemaakt van de Exor HMI panelen in een mooi project met 12 portaalkranen die vanuit twee besturingscabines worden bestuurd.

De portaalkranen worden gebruikt voor het verplaatsen van spoorstaven zodat deze aan elkaar kunnen worden gelast. Er is gekozen voor Exor HMI’s vanwege de veelzijdigheid als het gaat om bouwvorm en de integratie met diverse controllers. In dit project is er een naadloze integratie met Siemens gerealiseerd.

Wensen ETW Breda

ETW Breda had een aantal wensen. Zo moeten de machinisten in de twee besturingscabines informatie en alarmen kunnen zien van de vijf portaalkranen die ze afzonderlijk bedienen. In de cabines is de installatieruimte beperkt. Daarnaast moeten alle instellingen van alle portaalkranen op een groot centraal display kunnen worden bepaald. Tot slot moet de visualisatie of bediening kunnen werken met Siemens PLC’s.

Exor HMI panelen als oplossing

Hiflex zorgde ervoor dat aan de wensen kon worden voldaan. De twee besturingscabines hebben beide een EXOR JSmart715 HMI gekregen vanwege de compacte bouwvorm. Bovendien is het mogelijk om ze direct op een beugel te monteren. Een besturingskast is dus niet nodig. De machinisten kunnen nu duidelijk de informatie en alarmen zien van de vijf portaalkranen die ze bedienen.

Er zijn 2 kranen met elk een cabine die voorzien is van een JSmart JS715 (15 inch) bedienpaneel voor de weergave van informatie en storingen. Per cabine kunnen 5 kranen worden bediend. Nog 2 aparte kranen kunnen worden bestuurd via een radiografische zender. De ontvanger is met een Profibus kabel verbonden met de centrale besturingskast, welke op zijn beurt weer met de 12 kranen verbonden is (foto: Hiflex)

Op Kantoor

Op kantoor is daarnaast een 21 inch Exor eX721 HMI geïnstalleerd in de centrale besturingskast. Op dit display kan men alle instellingen bepalen van de 12 portaalkranen. Exor JMobile zorgt voor een naadloze integratie met de toegepaste Siemens PLC’s.

Exor eX700 serie

De eX700 is de meest uitgebreide HMI serie van Exor. Ze zijn leverbaar met een 5 tot en met 21 inch display met capacitieve touch. Het is mogelijk om deze HMI’s te voorzien van CODESYS v3 waardoor ze ook als PLC te gebruiken zijn. De meerdere individuele ethernetpoorten en ondersteuning van diverse softwarekoppelingen zorgen er voor dat de eX700 serie perfect past in IoT oplossingen.

Op kantoor heeft men een centrale besturingskast geplaatst met een eX721 bedienpaneel (21 inch) waar instellingen kunnen worden gedaan (foto: Hiflex)

Exor JSmart serie

De JSmart is een HMI serie met een bijzonder ontwerp. De IP67 beschermingsklasse rondom maakt het mogelijk deze HMI’s in meer uitdagende omgevingen te plaatsen. Ze hebben slechts één aansluiting. Voeding gaat via Power over Ethernet. De JSmart serie biedt glazen TFT multitouch schermen van 5 tot en met 21 inch.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven