Ga naar hoofdinhoud

Hiflex toont unieke demonstratie Smart Factory-technologie

In het demonstatiemodel wordt in een gesimuleerde “Smart Factory” omgeving gebaseerd op Intel en Altera componenten tentoongesteld. (foto: Hiflex)
In meer of mindere mate is iedere leverancier in de industriële automatiseringstechniek bezig met Internet Of Things (IoT). Van IoT is de mate en de uiteindelijke integratievorm nog lang niet duidelijk. Doordat de onderliggende infrastructuur (internet) in bijna alle gevallen reeds aanwezig is, is IoT een relatief goedkope ontwikkeling welke daardoor niet te stoppen is. Omdat de uiteindelijke vorm nog niet bekend is, is een flexibele aanpak vereist.

 

Exor anticipeert op de IoT-ontwikkelingen door te zorgen dat de bedienpanelen op meerdere manieren zijn te koppelen en te configureren aan de IoT-omgeving. Hardwarematig beschikken de nieuwe panelen over drie individuele ethernetaansluitingen, waarvan één maximaal 1Gb/s kan communiceren. Softwarematig is het JMobile studio ontwikkelplatform zodanig voorbereid, dat op meerdere manieren verbinding kan worden gemaakt met een IoT-omgeving. Exor biedt met de EX700 serie een bedienpaneel en IoT controller in één!
Door de modulaire opbouw is het mogelijk alle basis componenten in te zetten voor de ontwikkeling van een volledig custom made ontwerp. Naast de standaard panelen wordt ook een “Development kit “ getoond die als basis kan dienen voor de ontwikkeling van maatwerk.

Exor anticipeert op de IoT-ontwikkelingen door te zorgen dat de bedienpanelen op meerdere manieren zijn te koppelen en te configureren aan de IoT-omgeving.

Demonstratie “Exor Smart Factory”

Om aan te tonen dat Exor de IOT omgeving beheerst als geen ander wordt  op de beurs Electronics and Applications een uniek demonstatie model “Smart Factory” getoond.
In het demonstatiemodel wordt in een gesimuleerde “Smart Factory” omgeving gebaseerd op Intel en Altera componenten tentoongesteld. Het model laat zien hoe FPGA kan worden ingezet om een op IoT-niveau een in hoge mate geautomatiseerde omgeving te creëren zoals deze in de huidige wereld van de industriële automatisering wordt verlangd.
De Exor Smart Factory demonstratie is het bewijs dat er een oplossing bestaat voor een “dialogue Semantic machine-to-machine and machine” naar de verbonden wereld.

Het IIoT platform is in staat om:

    In meer of mindere mate is iedere leverancier in de industriële automatiseringstechniek bezig met Internet Of Things (IoT)
  • Data uit diverse bronnen bij elkaar te brengen zoals: I/O, Motion Controllers, sensoren met diverse protocollen zoals: etherNet, Powerlink, Ethercat, Profinet en Modbus, geïntegreerd met een CODESYS v3 xPLC
  • Toegang te hebben tot en het configureren en monitoren van een grote hoeveelheid data vanaf een externe bron.
  • Het beïnvloeden van het proces op detailniveau als mede op Enterprise Scada niveau.
  • Een realtime visualisering te bieden gebaseerd op de zelfde Exor hardware zodat een naadloze integratie wordt gegarandeerd.
  • Data op ondernemingsniveau op een veilige wijze middels OPC UA pub/sub of MQTT gecodeerd over te dragen over een TCPIP backbone gebruikmakend van de IEEE 802.1 Time Sensitive Network standaard.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven