Ga naar hoofdinhoud

Drukknoppen en signaalelementen met Profinet

Siemens heeft voor het portfolio Sirius ACT drukknoppen en signaalelementen een nieuwe communicatie oplossing. Deze flexibele oplossing combineert Sirius ACT met Profinet waardoor drukknoppen en signaalelementen direct verbonden zijn met de besturing. De gebruiker kan hiermee een veiligheidsoplossing implementeren, waarmee de flexibiliteit toeneemt. De communicatie-oplossing voorkomt bedradingfouten, reduceert tijd en ruimte en vereenvoudigt aanpassingen bij wijzigingen.

De oplossing is betrekkelijk simpel. Sirius ACT componenten worden verbonden met een module naar de interface module door middel van bandkabel. De Profinet-communicatie met het besturingssysteem vind dus plaats via de interface module. De veiligheidsfuncties zoals een noodstop kunnen eenvoudig op de interface module geplaatst worden.

Drukknoppen en signaalelementen

Sirius ACT componenten zijn ontworpen voor eenvoudige montage op een operator paneel en zijn snel in gebruik. De componenten kunnen bijvoorbeeld direct worden gekoppeld aan een Touch Panel (HMI – Human Machine Interface) en geconfigureerd en geparameteriseerd in de TIA (Totally Integrated Automation) Portal.

Functioneel testen en in bedrijf stellen kan ook onafhankelijk van het besturingssysteem, omdat elke module is voorzien van een LED voor status diagnose. Behalve de Profinet-oplossing heeft het Sirius ACT portfolio de mogelijkheid tot communicatie via AS-interface en IO-Link en de klassieke schroef- en veerklem verbinding.

Met behulp van de online Sirius ACT configurator kunnen gebruikers snel en comfortabel componenten samenstellen en bestellen. Met de functie Drag & Drop in de configurator kunnen losse componenten, drukknopkasten en tekstlabels individueel en klantspecifiek worden samengesteld. Via een uniek gegenereerd CIN-nummer (Configuration Identification Number) kunnen klanten hun configuratie op elk moment nabestellen, zonder hun gegevens opnieuw te moeten invoeren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven