Ga naar hoofdinhoud

Danfoss Editron en Webasto gaan samenwerken bij elektrificatie off-highway industrie

Een van de eerste projecten waar werd samengewerkt door Danfoss Editron en Webasto was bij deze 90 DRe drilling rig van Woltman (foto: Paul Quaedvlieg)

Danfoss Editron en Webasto Group hebben op de Bauma 2022 officieel een strategisch partnerschap aangekondigd. In het partnerschap bundelen beide bedrijven hun expertise om elektrificatie-oplossingen te leveren aan de off-highway markt.

Om het tempo van de elektrificatie van mobiele machines te versnellen en OEM’s te ondersteunen bij hun net-nul doelstellingen, zullen Danfoss’ Editron divisie en Webasto hun respectievelijke technologieën en expertise combineren. Via gezamenlijk overleg en inbedrijfstelling zullen de schaalbare batterijsystemen van Webasto worden geïntegreerd in de elektrische en hybride aandrijvingen van Editron.

Portfolio tot 1.000 kW

Het off-highway portfolio van de Editron-divisie biedt een vermogensbereik van 30 tot 1.000 kW. Door beide portfolio’s te combineren, zullen de bedrijven OEM’s een stabielere en betrouwbaardere prevaliderende systeemoplossing bieden, waardoor problemen met elektromagnetische compatibiliteit worden voorkomen.

Het portfolio elektrische aandrijvingen van Danfoss Editron gaat van 30 kW tot 1.000 kW (foto: Danfoss Editron)

Diverse projecten al opgeleverd

De twee bedrijven hebben al samengewerkt aan verschillende projecten, waaronder de ontwikkeling van de volledig elektrische wiellader van Danfoss, die het bedrijf presenteert op de Bauma 2022. De Editron-divisie en Webasto hebben zich ook aangesloten bij het Dieseko-team dat de elektrische boorinstallatie Woltman 90DRe heeft ontwikkeld, die ook op de Bauma werd getoond. Eerder werd er samengewerkt met Electrauvision en ECE, bij het elektrificeren van twee Doosan machines.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven