Ga naar hoofdinhoud

Corrosie- en chemicaliën bestendige ketting

De nieuwe ketting is verkrijgbaar als rollenketting en als transportketting met enkele of dubbele steek (foto: Tsubaki).

De onlangs gelanceerde nieuwe corrosiewerende Neptune kettingserie van Tsubaki is voorzien van een baanbrekende nieuwe oppervlaktebehandeling. De verbeterde RS rollenketting combineert bescherming tegen corrosieve omgevingen met maximale kettingsterkte.

Kettingreparaties kunnen duur uitvallen en de dagelijkse activiteiten flink verstoren. Hoewel kettingen doorgaans robuust en betrouwbaar zijn, moeten kettingen die worden gebruikt onder zware omstandigheden extra beschermd worden voor een optimale levensduur.
Tsubaki heeft een oplossing ontwikkeld op basis van twee beschermlagen die worden aangebracht op kwalitatief hoogwaardige kettingdelen van koolstofstaal. Een speciaal ontwikkelde harscoating beschermt de ketting tegen fysieke impact en vormt een effectieve verdediging tegen corrosieve stoffen. Hieronder zit een basislaag die voorkomt dat de ketting gaat oxideren.

Koolstofstaal

Het coatingsysteem wordt aangebracht voordat de ketting wordt samengesteld zodat elk kettingdeel gegarandeerd volledig gecoat is. De coating wordt bij een lage temperatuur aangebracht, zodat de sterkte van de ketting niet wordt beïnvloed. De Neptune-ketting bezit daardoor dezelfde hoge treksterkte en hetzelfde belastingsvermogen als standaard Tsubaki-kettingen. De Tsubaki Neptune is een kwalitatief hoogwaardige ketting van koolstofstaal die gebruikt kan worden in vochtige omgevingen en zelfs onder water. De Neptune is verkrijgbaar als rollenketting en als transportketting met enkele of dubbele steek.

Voedingsmiddelenindustrie

Tests tonen aan dat Neptune-kettingen uitstekend bestand zijn tegen alkalinechemicaliën zoals natriumhypochloriet en natriumhydroxide, die veelvuldig worden toegepast voor reiniging en desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie. Bij tests met een natriumhydroxideoplossing van 5% functioneerde de ketting ruim 2000 uur betrouwbaar. Bij zoutsproeitests toonde de Neptune na 700 uur nog geen enkel teken van roest. De nieuw ontwikkelde coating voldoet aan de RoHS-richtlijn en is milieuvriendelijk in vergelijking met andere standaardcoatings die het schadelijke hexavalent chroom kunnen bevatten of andere gevaarlijke stoffen zoals lood, cadmium, kwik of arsenicum. De producten zijn daarom uitermate geschikt voor industrieën die hexavalent chroom al moeten uitfaseren in de fabriek.

De transportketting is uitbreidbaar met een assortiment accessoires waarop dezelfde dubbele coating is aangebracht. Typische gebruikstoepassingen voor de Neptune-ketting zijn onder meer: voedselverwerking, afvalverwerking, verpakken en steriliseren van PET-flessen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven