Ga naar hoofdinhoud

Bakker Sliedrecht zorgt voor elektrische ombouw Bokalift 2

Bakker Sliedrecht draagt zorg voor de engineering, de productie, de levering, de installatie, het testen en in bedrijfstellen van alle elektrotechnische systemen en installaties tijdens de ombouw van de Bokalift 2 (foto: Boskalis)

Elektrotechnisch systeemintegrator Bakker Sliedrecht gaat alle elektrotechnische installaties van het nieuwe kraanschip Bokalift 2 van Boskalis vernieuwen, aanpassen, uitbreiden en integreren tot een betrouwbaar werkend geheel. Het schip wordt momenteel omgebouwd en wordt vanaf 2021 in gebruik genomen door het baggerbedrijf.

Beide bedrijven hebben hiervoor onlangs het contract getekend. In 2016 deed Bakker Sliedrecht een vergelijkbare opdracht voor kraanschip Bokalift 1. Ook nu heeft het bedrijf als hoofdaannemer de supervisie over alle elektrotechnische werkzaamheden, al is het werk dit keer nog uitgebreider.

Aandrijfsystemen voor hoofdthrusters en boegschroeven

Bakker Sliedrecht draagt zorg voor de engineering, de productie, de levering, de installatie, het testen en in bedrijfstellen van alle elektrotechnische systemen en installaties tijdens de ombouw. Zo worden bijvoorbeeld de hoogspanningsinstallaties en aandrijfsystemen voor de hoofdthrusters vernieuwd, geüpgrade of geretrofit.

Ook komen er nieuwe aandrijfsystemen voor de boegschroeven en anti-heeling systeem en er komen extra transformatoren en nieuwe schakelborden. Het nieuwe doel van het schip vereist ook de vervanging van het huidige Dynamic Positioning (DP) systeem, het power managent systeem (PMS) en het vessel management systeem (VMS).

Alle disciplines in huis

“Wij hebben in eigen huis veel expertise in en brede ervaring met al deze systemen en werkzaamheden. Als onafhankelijk systeemintegrator kunnen we een totaalpakket leveren en alles op een betrouwbare manier met elkaar integreren”, zegt accountmanager Bas Kluit van Bakker Sliedrecht.

“We zijn ook een van de weinige bedrijven die in staat zijn om alle disciplines die nodig zijn om een dergelijk project succesvol te voltooien, volledig zelfstandig in te vullen. Van engineers tot productie, van montage tot modificatie aan boord, van supervisors tot inbedrijfstellers en ook projectmanagement. Daarnaast wordt onze flexibiliteit door onze opdrachtgevers zeer gewaardeerd.”

Bakker Sliedrecht moet het werk begin volgend jaar opleveren, waarna de kraan op de Bokalift 2 wordt geïnstalleerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven