Ga naar hoofdinhoud

ABB introduceert zuinige slimme UPS

ABB levert met de introductie van de DPA 250 S4 modulaire UPS-technologie met hoge betrouwbaarheid en energetisch rendement(foto: ABB).

Met een energetisch rendement van 97,6 % biedt de nieuwe UPS (Uninterruptible Power Supply) DPA 250 S4 van ABB maar liefst 30 % minder vermogensverlies, een hoge betrouwbaarheid, geen uitval en lage cost of ownership. De DPA 250 S4 is opgebouwd rondom ABB’s decentrale parallelle architectuur (DPA™) en bestrijkt een vermogensrange van 50 kW tot 1.500 kW.

De UPS is speciaal ontwikkeld voor kritische omgevingen met een hoge computerdichtheid zoals kleine tot middelgrote datacenters, utiliteit, gezondheids-zorginstellingen, spoorwegsignaleringstoepassingen en luchthavens.

Eén DPA 250 S4 250 kW-kast biedt ruimte voor maximaal zes 50 kW-modules voor 250 kW N+1 redundant vermogen. Tot maximaal zes 250 kW-kasten (maximaal dertig modules) kunnen vervolgens parallel worden geschakeld voor 1.500 kW schoon, ononderbroken vermogen. Dankzij de veilige ring-buscommunicatie worden storingen in het systeem voorkomen.

Schaalbare en zuinige UPS

De DPA 250 S4 is een volledig schaalbaar en eenvoudig te onderhouden UPS met minimale uitvaltijd en hoog energetisch rendement. Daarnaast garandeert de ‘dual conversion mode’ een storings- en schommelingsvrij vermogen voor kritische toepassingen.

De transformatorloze IGBT-converters (Insulated Gate Bipolare Transistor) met drielaags topologie zorgen voor een geringer gewicht, lagere koelvereisten en een energetisch efficiënte werking. De UPS biedt een module-efficiëntie van 97,6 % en een systeemefficiëntie van 97,4 %. De vermogensverliezen zijn volgens ABB ruim 30 % lager dan die van vergelijkbare producten op de markt.

Waar een traditionele UPS inefficiënt is bij geringe belasting, schakelt ABB’s Xtra VFI-mode de UPS over op ‘lean-power’. Het aantal gebruikte modules wordt daarbij geoptimaliseerd voor de last. Bij het inschakelen van meerdere lasten worden automatisch meerdere modules ingeschakeld op online-mode. In Xtra VFI-mode wisselt het aantal actieve modules elkaar af zodat veroudering van de modules zo gelijkmatig mogelijk verloopt.

Uitbreidbaar

Met slimme en veilige voedingsaansluitingen kunnen de DPA 250 S4 modules online, onder spanning, worden bijgeplaatst en verwijderd. Andere modules in het systeem nemen daarbij de voeding voor de last over. Dat versnelt en vereenvoudigt het onderhoud.

Iedere DPA 250 S4 UPS-module is uitgevoerd met alle functionele onderdelen die nodig zijn om onafhankelijk te kunnen functioneren. Hierdoor bieden de verschillende UPS-modules op ieder functioneel niveau redundantie. Daarmee biedt de DPA een hogere systeembetrouwbaarheid en -beschikbaarheid dan andere modulaire UPS-oplossingen. DPA leent zich daarom voor bedrijven die ‘zero downtime’ willen combineren met een lage cost of ownership.

Omdat DPA-modules eenvoudig zijn toe te voegen wanneer de vermogensbehoefte toeneemt, is overdimensionering van de configuratie niet noodzakelijk. De initiële investering blijft daardoor beperkt. De kabelinvoer aan voorzijde en onder- of bovenkant ondersteunt uiteenlopende installatieschema’s. Het nieuwe systeem van ABB biedt verder verschillende opties voor backup-vermogen en ruimte voor lithium-ionbatterijen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven