Ga naar hoofdinhoud

Sigmatek levert voertuigonafhankelijk AGV-geleidingssysteem

Traffic Control Systeem met app besturing (foto: Sigmatek)

AGV’s of zelfrijdende transportsystemen worden grotendeels aangestuurd via het eigen systeem van de betreffende fabrikant of individuele oplossingen. Sigmatek levert nu een voertuigonafhankelijk AGV-geleidingssysteem: het Traffic Control System.

Het Traffic Control System (TCS) kan eenvoudig worden geïntegreerd in automatiseringsoplossingen, maar ook volledig onafhankelijk ervan worden gebruikt. De TCS-software dient als tussenniveau tussen de voertuigen zelf en de voorraadbeheer- en magazijn beheersystemen, waaruit TCS de relevante transportorders verkrijgt.

Traffic Control System

Net als een taxi-coördinator stuurt het begeleidingssysteem een beschikbaar voertuig naar het ophaalpunt en vervolgens naar het afleveradres. Het systeem ontvangt de transportopdracht voor de individuele voertuigen en verzorgt de routeplanning. Als er geen voorraadbeheersysteem is, kunnen transporttaken rechtstreeks in de TCS worden gemaakt. Het proces van een dergelijke transportopdracht is vrij programmeerbaar. Het systeem houdt rekening met alle mogelijke routes: eenrichtingsverkeer, permanente of tijdelijke obstakels, evenals door de gebruiker gedefinieerde beperkingen.

Eigenschappen

 • Grafische systeemeditor : Exacte facilitaire modellen en intelligente reislogica voor het
  plannen van de meest efficiënte routes – eenvoudige uitbreidings mogelijkheden.
 • SLAM-integratie: Directe integratie van SLAM-systemen – snelle inbedrijfstelling
  en flexibele systeemaanpassing
 • Order simulator: Optimaliseer reisorders met geïntegreerde vlootsimulatie – in
  real-time en timelapse
 • Flexibele data-interface: Systeemintegratie met open standaardprotocollen zoals
  VDA 5050, MQTT, JSON, UDP, TCP/IP etc. – externe toegang vanaf elke locatie
 • Informatieve analysetools: Efficiëntie van wagenparken in één oogopslag – grafische heatmaps en uitgebreide statistische data-analyse

S-DIAS automatiseringssysteem

Het S-DIAS automatiseringssysteem is modulair, trillingsbestendig en veilig. De compacte modules voor besturing, safety, motion en speciale functies zijn efficiënt ontworpen zodat ze direct in het systeem of de vloertransporteur kunnen worden geïntegreerd.

Ook interessant: Flexibele webvisualisatie met Lasal VisuDesigner van Sigmatek

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven