Ga naar hoofdinhoud

Flexibele webvisualisatie met Lasal VisuDesigner van Sigmatek

Weergave van de grafische logica-editor in weergavebeheer (foto: SigmaControl)

Webvisualisatie staat voor innovatie en flexibiliteit. Met de Lasal VisuDesigner van Sigmatek kan niet alleen de resolutie en beeldverhouding van de applicatie eenvoudig worden aangepast, maar ook de “view”-optie flexibel worden gedefinieerd.

Afhankelijk van ter plaatse of op afstand openen van de machine, welk eindapparaat wordt gebruikt en de toegangsrechten en expertise van de operator, kan de juiste bestemmingspagina met de bijbehorende rechten worden opgeslagen in het “View Management”.

Welke productiegegevens en parameters kunnen worden bekeken en gewijzigd door welke operators is natuurlijk afhankelijk van de betreffende toepassing.

Aanpassingen registreren

Het kan daarbij praktisch zijn de hoeveelheid op afstand te verhogen/verminderen met smartphone of tablet om overproductie te voorkomen. Wijzigingen in belangrijke machineparameters mogen echter alleen door experts worden aangebracht. En in het beste geval ter plaatse, omdat schade aan de machine of gevaarlijke omstandigheden kunnen optreden. Het belangrijkste is dat aanpassingen per persoon duidelijk worden geregistreerd.

Graphical logic editor view in het Views Management (foto: SigmaControl)

Lasal VisuDesigner

In het “Views Management” van de Lasal VisuDesigner kunnen de voorwaarden waaronder een weergave moet worden geladen, worden gedefinieerd in de grafisch geprogrammeerde logica. De dashboards kunnen ook worden ontworpen voor speciale weergaven. In de weergave zelf is te zien welk dashboard er wordt getoond.

Weergave

Over het algemeen wordt de weergave “Standaard” geladen. De weergave kan worden geselecteerd op basis van de volgende criteria:

• Schermresolutie (hoogte / breedte)
• Beeldverhouding of -richting weergave
• Client-ID (configureerbare numerieke toewijzing van eindapparaten via hun IP-adres)
• Client is lokaal / op afstand: configureerbare toewijzing van eindapparaten aan één van de twee secties via hun IP-adres. Niet-herkende apparaten worden automatisch op afstand geplaatst.
• Is mobiel: wanneer een mobiel apparaat wordt gebruikt (telefoon, tablet)
Browser: Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge

Ook interessant: Multi-touch panelen van Sigmatek hebben vloeiende (web-)visualisatie

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven