Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe kwalificering van Pilz tot Certified Expert in Functional Safety

Word met Pilz een veiligheidsexpert in functionele veiligheid: De nieuwe kwalificering tot CEFS – Certified Expert in Functional Safety (foto: Pilz)

Pilz breidt zijn kwalificeringsaanbod op expertniveau verder uit: deelnemers aan de opleiding kunnen hun kennis nu ook op het gebied van functionele veiligheid naar expertniveau brengen. De door TÜV Nord gecertificeerde kwalificering voor CEFS (Certified Expert in Functional Safety) biedt niet alleen uitgebreide theoretische know-how, zoals de normatieve eisen van ISO 13849 en EN IEC 62061. Na succesvolle kwalificering kunnen deelnemers zelf complexe veiligheidssystemen opzetten en beoordelen – van het ontwerp en de verificatie tot de implementatie.

De bijscholing tot CEFS is in de eerste plaats gericht op machinefabrikanten, ontwerpers en integrators die al voorkennis hebben op het gebied van functionele veiligheid en een bijzondere verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot veilige besturingssystemen. CEFS is ook bedoeld voor vakmensen die in hun dagelijks werk verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van nieuwe en bestaande machines, zoals ontwerp- of veiligheidsingenieurs.

Mix van theorie en praktijk

In het kader van een tweedaagse kwalificeringscursus laten Pilz-experts zien welke actuele normatieve en technische eisen worden gesteld aan een systeem voor de functionele veiligheid van machines. Een speciaal kenmerk van de certificering bij Pilz: de nadruk ligt op de specificaties van de beide normen ISO 13849 en EN IEC 62061, hun overeenkomsten en verschillen.

De opleiding begint met de principes van veiligheidsbesturingssystemen en gaat ook in op het ontwerp van dergelijke systemen of de preventie en afhandeling van systeemstoringen. Het gebruik van een virtueel machinemodel en praktijkgerichte cursuswerkzaamheden als onderdeel van de training maken het opzetten van complexe veiligheidssystemen voor eigen toepassingen in de dagelijkse praktijk ervaarbaar en toepasbaar.

Wereldwijd erkend

Na het behalen van het examen ontvangen de deelnemers aan de opleiding een door TÜV NORD afgegeven certificaat. Dit certificaat is wereldwijd erkend en geeft het recht om de titel “CEFS – Certified Expert in Functional Safety” te dragen. Voor meer informatie over de kwalificering en aanmelding.

Ander interessant nieuws van Pilz:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven