Ga naar hoofdinhoud

SecurityBridge Pilz beveiligt efficiënt tegen mogelijke industriële datamanipulatie

Firewall SecurityBridge van Pilz beveiligt nu ook automatiseringsnetwerken met apparaten van derden - open voor manipulatie-veilige communicatie

De firewall SecurityBridge van Pilz waarborgt vanaf nu ook de bewaking van de datacommunicatie van willekeurige, andere netwerkdeelnemers naast de Pilz-productfamilie. Zo kan het systeem nog flexibeler in bestaande industriële automatiseringsnetwerken worden ingebouwd. Dankzij authenticatie- en rechtenmanagement beveiligt SecurityBridge efficiënt tegen mogelijke datamanipulatie. Daarmee verhoogt de open firewall van Pilz de beschikbaarheid van installaties.

Tot nu toe konden de gebruikers van SecurityBridge al de configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti en het automatiseringssysteem PSS 4000 van Pilz op applicatieniveau ‘secure’ beveiligen. Nu kan de firewall ook netwerkdeelnemers, zoals besturingen van andere aanbieders bewaken.

Alleen voor geautoriseerde gegevens

De Firewall SecurityBridge controleert het dataverkeer tussen pc en besturing en meldt onbevoegde wijzigingen in het besturingsproject. Op deze manier beschermt de firewall de automatiseringsnetwerken tegen netwerk-gebaseerde aanvallen en ongeoorloofde toegang.

In verband met de geïntegreerde VPN-server en een op rollen gebaseerd gebruikersmanagement kunnen enkel gebruikers met overeenkomstige rechten op de door de SecurityBridge beveiligde deelnemers toegang krijgen. Op deze manier is de gegevensoverdracht tussen de client-pc en SecurityBridge beveiligd tegen afluisteren en manipulatie.

Efficiëntere diagnose

De huidige, omvangrijke diagnosefuncties worden uitgebreid met de functie ‘Pakketopname’. Hiermee kan de gebruiker de datacommunicatie tussen deelnemers uit het beveiligde besturingsnetwerk en het onbeveiligde netwerk toewijzen.

Deze toewijzing kan op vooraf ingestelde specifieke communicatiebetrekkingen zijn beperkt, zodat u de gegevens efficiënter kunt analyseren. Dit bespaart u waardevolle tijd bij het diagnosticeren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven