Ga naar hoofdinhoud

Eenvoud en gemak met draadloze seriële communicatie van SMC

De EX600-W is een decentrale oplossing die compatibel is met EtherNet/IP en PROFINET (foto: SMC)

Met het seriële communicatiesysteem EX600-W van SMC ontdekken klanten de eenvoud en het gemak van draadloos. De EX600-W is een product dat in uiteenlopende industriële omgevingen kan worden toegepast, zoals in de automotivesector en bij lasprocessen. Het systeem kan vrijwel overal worden geplaatst. Die flexibiliteit bewijst zich in onder meer productieprocessen met bewegende delen, zoals draai- en indexeertafels en robotarmen.

Het systeem zorgt ervoor dat minder kabels en aansluitingen nodig zijn, waardoor installatie, aanpassingen en onderhoudstijd tot een minimum worden beperkt. Ook het risico van ontkoppeling en circuitonderbreking is zeer gering, waardoor prestaties en productiviteit gewaarborgd zijn.

Decentrale oplossing

De EX600-W is een decentrale oplossing die compatibel is met EtherNet/IP en PROFINET. Het systeem is bestand tegen elektrische ruis, waardoor het zelfs in zware industriële omgevingen betrouwbaar is. Zowel digitale als analoge signalen en pneumatische systemen kunnen worden beheerd.

Betrouwbaar en veilig

De EX600-W maakt gebruik van de hoogfrequente beperkte ISM-band voor industriële, wetenschappelijke en medische toepassingen. De communicatie is uiterst betrouwbaar, omdat storingen door frequentieverspringing van andere draadloze apparatuur in de productieomgeving worden voorkomen. Daarnaast verhindert gegevensversleuteling onbevoegde toegang.

Meer informatie is hier te vinden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven