Ga naar hoofdinhoud

Igus presenteert online robotplatform RBTX 2.0 met nieuwe functionaliteit

Het online platform RBTX 2.0 brengt gebruikers en aanbieders van goedkope robotica snel en eenvoudig bij elkaar (foto: Paul Quaedvlieg)

Wie op zoek is naar een individuele, kosteneffectieve automatiseringsoplossing kan terecht op de RBTX online marktplaats van Igus. In plaats van onderdelen van vele verschillende bronnen te kopen, kunnen geïnteresseerden hier low cost robotonderdelen van verschillende fabrikanten vinden – allemaal met prijs- en compatibiliteitsgaranties. Igus presenteert nu robotica marktplaats RBTX 2.0 met een nieuw design en nieuwe functionaliteit. Doel is om het selecteren van geschikte individuele onderdelen of een afgewerkt systeem nog gemakkelijker te maken.

Alle low cost robotica-opties verzamelen op één platform en automatisering zo eenvoudig mogelijk toegankelijk maken is het doel van Igus. Het bedrijf lanceerde in 2019 het RBTX.com robotica marktplaats. Het online platform brengt gebruikers en aanbieders van goedkope robotica snel en eenvoudig bij elkaar. Zo kunnen geïnteresseerden voor hun automatiseringsconcepten de losse componenten of complete oplossingen vinden die precies aan hun eisen en budget voldoen.

RBTX 2.0

“Er zijn nu 76 partners op onze RBTX-marktplaats. RBTX 2.0 is beschikbaar in negen landen, en geïnteresseerden kunnen momenteel kiezen uit 259 verschillende producten – van robots, software, besturingssystemen en vermogenselektronica tot camera’s, grijpers, sensoren of motoren,” zegt Alexander Mühlens, hoofd van de automatiseringstechniek en robotica-divisie van Igus. Alle componenten worden vooraf gecombineerd en getest zodat ze perfect samenwerken. “We willen voortdurend partners en producten toevoegen aan onze online marktplaats zodat gebruikers altijd toegang hebben tot een breed scala aan up-to-date aanbiedingen in dit snel groeiende marktsegment,” zegt Mühlens.

Verbeterde gebruikerservaring

Igus investeerde in de gebruiksvriendelijkheid van het platform. “We hebben onze website geanalyseerd en feedback van onze klanten ingewonnen om na te gaan hoe we de online marktplaats en de gebruikerservaring verder kunnen optimaliseren. Wij hopen dat het nieuwe ontwerp nog meer duidelijkheid en een marktplaatsachtig karakter schept en een nog intuïtiever gebruik mogelijk maakt. Zo kan iedereen die geïnteresseerd is zo snel en gemakkelijk mogelijk een geschikte robotica-oplossing vinden,” zegt Mühlens.

Meer filteropties

Op het platform vinden klanten ook meer dan 100 kant-en-klare complete low cost oplossingen en toepassingsvoorbeelden met compatibiliteitsgarantie en onderdelenlijst. Er zijn bijvoorbeeld verschillende verlijmingstoepassingen beschikbaar vanaf 6.010 EUR. In het nieuwe ontwerp kunnen gebruikers de resultaten filteren op toepassing of bedrijfstak, waardoor het zoeken nog gemakkelijker wordt. Er zijn nu ook andere productcategorieën, zoals software. Dit maakt het ook gemakkelijk om G-code of CSV-bestandsconverters en volledige LabVIEW-, MATLAB- en ROS-node-interfaces te vinden.

Op het platform RBTX vinden klanten ook meer dan 100 kant-en-klare complete low cost oplossingen en toepassingsvoorbeelden met compatibiliteitsgarantie en onderdelenlijst (foto: igus)

Ondersteuning van RBTxpert

Als gebruikers niet precies weten welke automatiseringsoplossing de juiste is of welke componenten nodig zijn voor hun automatiseringsconcept, kunnen ze hulp krijgen van de RBTXpert. Deze service is sinds de lancering van RBTX 2.0 beschikbaar voor gebruikers bij elke stap op de website en kan direct geboekt worden voor een adviesafspraak. De service wordt verleend door ervaren igus automatiseringsdeskundigen die geïnteresseerden met raad en daad bijstaan en hen helpen de juiste oplossing te vinden voor elke toepassing. Het gaat om een gratis videogesprek, waarna geïnteresseerden een individuele vaste prijsofferte ontvangen. In een testruimte van 400 vierkante meter voor klanten geven de experts dagelijks live video-advies en testen ze samen met de klant de haalbaarheid van de geplande automatiseringstoepassing.

Test before you invest

Met “Test before you invest” kunnen klanten eenvoudig hun automatiseringstaken voorleggen. De robotspecialisten testen vervolgens binnen een uur gratis de robotinstallatie met het werkstuk van de klant. “Van deze dienst wordt steeds meer gebruik gemaakt. In Duitsland worden momenteel ongeveer tien tests per week uitgevoerd. Klanten ontvangen dan een handling-testvideo met een vaste prijsopgave voor de componenten die ze nodig hebben als ze de toepassing willen implementeren,” zegt Mühlens en voegt eraan toe: “Sinds het begin hebben we meer dan 1.200 projecten ondersteund en alleen al in Duitsland adviseren we gemiddeld 25 klanten per week. Wij brengen geïnteresseerden op ideeën aan en zetten onze volledige expertise in, zodat iedereen gemakkelijk een passende robotica-oplossing kan vinden zonder door kosten te worden vertraagd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven