Ga naar hoofdinhoud

Webinar: Machinearchitectuur op veldniveau optimaliseren

Terugkijken

De balans vinden tussen gedecentraliseerde, gecentraliseerde of hybride technologie

Automatisering is tegenwoordig meer dan ooit afhankelijk van de besturingsarchitectuur van machines en de bijbehorende software. Deze bepalen de prestaties, bouwtijd en flexibiliteit van de machine en hebben een enorme invloed op de prijs die de machine kost en waarvoor deze gebouwd en verkocht kan worden. Deze twee onderling afhankelijke factoren zijn de snelst evoluerende aspecten van machineontwerp en worden treffend samengevat in de megatrends “digitalisering” en “flexibiliteit”.

Inhoud van het webinar

In dit webinar zullen de specialisten van Festo uitleg geven over de bestaande technologie die gebruikt wordt voor remote I/O’s, elektrische aandrijvingen en pneumatische ventieleilanden – van compacte ventielbatterijen tot ISO ventieleilanden met meerdere zones. Tijdens dit webinar wordt bekeken waar IO-Link, veldbus of ethernetopties gewoonlijk worden toegepast en wat hun voor- en nadelen zijn.

De presentatoren zullen vervolgens ingaan op recente innovaties die het mogelijk maken om verschillende technologieën te combineren en ze aan te passen aan de toepassing. Deze innovaties zijn ideaal voor een modulaire machinefamilie of een machineontwerp dat van de ene toepassing naar de andere moet worden aangepast. Door gebruik te maken van zowel gecentraliseerde IO’s in één enkele component als allemaal afzonderlijke IO-modules, is de architectuur onafhankelijk van de bovenliggende machinesturing en kan deze eenvoudig worden gelinkt aan standaardprotocollen.

We zullen kijken naar de rol van gecentraliseerde, gedecentraliseerde en hybride configuraties en hun voordelen bij toepassing op verschillende machineconfiguraties. We kijken verder dan eenvoudige remote I/O’s en bekijken het gebruik van de nieuwste verbindingstechnologie voor:

  • Componenten van meerdere fabrikanten integreren – transparant, eenvoudig en kosteneffectief
  • Bekabeling, installatie en opstart verkorten
  • Integratie van een zo hoog mogelijke performantie en flexibiliteit – besturing en gegevensverwerking
  • Flexibiliteit met hoge prestaties verkrijgen zonder kosten en TCO uit het oog te verliezen

Het webinar van 45 minuten wordt afgesloten met een vraag- en antwoordsessie, waar deelnemers vragen kunnen stellen en advies kunnen krijgen.

Voor wie?

Dit webinar is ideaal voor design- en besturingsengineers van machinebouwers die moderne, kosteneffectieve machines willen ontwikkelen met behulp van de nieuwste technologieën, of voor interne engineers die hun toekomstige machinebesturingsarchitecturen willen specificeren.

Wanneer?

Dinsdag 14 november 2023 van 11.00 – 11.45 uur

Inschrijven voor dit webinar kan via deze link

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven