Ga naar hoofdinhoud

4 redenen waarom snelheidsregeling essentieel is voor cilinders

Terugkijken

Naast de luchtdruk, is de stroomsnelheid van perslucht een tweede variabele in pneumatische systemen. In deze webinar geeft Festo antwoord op de vraag waarom een juiste regeling van de volumestroom essentieel is voor een goed werkende applicatie.

Aan de hand van concrete voorbeelden, applicaties en demo’s, geeft Lennard van Onselen handige tips om de stroomsnelheid in cilinders altijd optimaal in te stellen.

Smoorventielen

Het toepassen van een smoorventiel, ook wel flow regulators genoemd, zorgt voor een gecontroleerde en stabiele beweging, waardoor storingen in pneumatische systemen kunnen worden voorkomen. In deze webinar laten we met praktische voorbeelden zien hoe dat werkt.

Innovatie

Er is tevens aandacht voor innovatie op gebied van snelheidsregeling. Onlangs heeft Festo een compleet nieuwe range smoorventielen, de VFOE, gereleased. Door slim design en een compactere regelknop neemt de VFOE minimale ruimte in beslag. Dit biedt nóg meer mogelijkheden om machines compacter samen te stellen.

Alternatieven

Naast de populaire smoorventielen, zijn er meerdere alternatieven om cilinders gecontroleerd te laten bewegen. Deze alternatieven worden op een praktische manier behandeld in deze webinar.

Over de presentator

Lennard van Onselen is product marketing manager bij Festo. Luchtverzorging en losse ventielen uit het Festo portfolio vallen onder zijn verantwoordelijkheid voor de Noord-West-Europese markt.

Direct inschrijven: GoTo Webinar

Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven