Ga naar hoofdinhoud

7 bar is 3 teveel!

Terugkijken

7 bar is al decennialang de standaard binnen de industrie. Machinebouwers maken hun berekening op 7 bar en de gebruiker zorgt voor voldoende compressorcapaciteit. Maar het is tijd voor verandering!

Als gevolg van de energietransitie moeten we kritischer kijken naar deze werkdruk. Dat betekent dat we nieuwe machines bij voorkeur op 4 bar moeten engineeren. Daarnaast mogen we ook het bestaande machinepark niet vergeten.

Het webinar staat in het teken van het herontwerpen van bestaande machines. Dat is een uitdagende klus! Wanneer je de werkdruk verlaagt, betekent dit ook een afname in kracht bij dezelfde cilinder. Maar wat moet je doen als je een gelijkblijvende kracht nodig hebt? Als machinebouwer kun je dan overwegen om een grotere diameter van een cilinder toe te passen. Maar in dat geval kun je weer te maken hebben met een beperkte ruimte.

Benieuwd hoe SMC dit oplost? In het webinar 7 bar is 3 teveel! bespreekt Roy Schep hoe je de uitdagingen van het herontwerpen van je machine tot een minimum kunt beperken.

Heb je interesse? Schrijf je dan snel in voor ons webinar op donderdag 12 mei van 10:00 tot 10:30 uur.

Wij kijken uit naar je deelname.

Andere webinars die u mogelijk interessant vindt

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven