Webinar

Webinar: introductie in servotechniek

Dit webinar is geweest op woensdag 20 januari 11.00 – 11.30 uur

Heb je nog nooit met servotechniek te maken gehad, of heb je qua kennis een opfrisbeurt nodig hierover? Op 20 januari geeft Johan Adriaens de webinar Servotechniek. In een half uur krijg je een introductie over de werking en de basisprincipes van servosystemen. Deelnemen is kosteloos.  

Cruisecontrol

Een onderdeel van servotechniek is een besturingssysteem. In dit webinar behandelt Johan Adriaens, Productmanager bij Festo, de definitie van een besturingssysteem en waar dat wordt ingezet. Een voorbeeld waarbij iedereen zich iets bij kan voorstellen, ook als je helemaal niets met techniek hebt, is een cruisecontrol van een auto.

Rijd je met behulp van de cruisecontrol, dan regelt het besturingssysteem dat alle componenten er met elkaar voor zorgen dat de ingestelde snelheid wordt aangehouden.

Terugkoppeling

Zo werkt het ook in een industrieel proces. Ook als de omstandigheden ervoor zorgen dat de ingestelde snelheid bij gelijkblijvende aansturing niet aangehouden wordt. Dan zorgt de terugkoppeling van de actuele snelheid – de proceswaarde – ervoor dat de besturing weet dat er iets aangepast moet worden.

Een servosysteem zorgt ervoor dat kracht of koppel, snelheid en positie zo snel mogelijk wordt bereikt en wordt behouden.

Johan Adriaens laat zien hoe de opbouw van een servosysteem eruit ziet, wat het verschil is tussen een drive en een motor, wat een encoder doet en hoe een closed-loopsysteem eruit ziet.

Online webinar

Wil je uitleg over de werking van een servosysteem aan de hand van praktische voorbeelden? Neem dan deel aan dit webinar op 20 januari van 11:00 uur tot 11:30 uur. In een heldere uiteenzetting geeft Johan Adriaens van Festo inzicht in de basis. Na afloop krijg jij de ruimte om vragen te stellen aan Johan.  

Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven