Ga naar hoofdinhoud

Vermogenselektronica van motorbesturingen

Elektor International Media heeft ‘Power Electronics in Motor Drives’ op de markt gebracht. Het boek is bedoeld voor mensen die zich willen verdiepen in de werking van AC-inverter besturingen en het gebruik ervan in de industrie. Be-halve theorie beschrijft het boek de nodige applicaties, variërend van drinkwaterpompen tot bagageafhan-delingsystemen.

De uitgave gaat vooral over het praktische ontwerp en de toepassing van zulke bestu-ringen en minder over de wiskundige principes die daaraan ten grondslag liggen. De basis-principes van de vermogenselektronica worden op een eenvoudige wijze beschreven en gepresenteerd, evenals de grondbeginselen van gelijk- en wisselstroommotoren. De elektronica van DC- en AC-motorbesturingen wordt tot in detail beschreven, samen met theoretische achtergronden en praktische ontwerpaspecten, zoals koeling en beveiliging.

Een deel van het boek is gewijd aan de karakteristieke eigenschappen en functies waarover AC-besturingen vaak beschikken. Ook geeft de uitgave praktische wenken over de wijze waarop en waar deze besturingen kunnen worden gebruikt. De compacte uitgave is weliswaar Engelstalig, laat zich echter vlot lezen en is ruim voorzien van illustraties.

  • Titel: Power Electronics in Motor Drives, 240 pagina’s, 1e druk
  • Auteur: Martin Brown
  • Uitgever: Elektor International Media, Susteren
  • ISBN 978-0-905705-89-7
  • Prijs: € 34,50

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven