Ga naar hoofdinhoud

Technische Leergang Pneumatiek

De pneumatische aandrijftechniek is onlosmakelijk verbonden met de hedendaagse industriële automatisering. Niet alleen de toepassingen, maar ook de mogelijkheden met deze techniek, gebaseerd op perslucht, staan in het teken van verdergaande ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld energiebesparing.

Deze, namens de FEDA, nieuwe volledig herziene druk van de Technische Leergang Pneumatiek geeft de lezer een idee van de toepassingen en werking van pneumatische systemen. Bovendien heeft het de intentie om schematechniek bij te brengen (functioneel denken), inzicht te geven in het doel en de werking van de belangrijkste componenten en inzicht te geven in de samenhang van de verschillende componenten binnen het systeem (systeemkennis). Het boek is rijkelijk voorzien van duidelijke illustraties en foto’s.

Praktijkvoorbeelden
Het boek behandelt de algemene pneumatiek, schematechniek, pneumatische cilinders in verschillende uitvoeringsvormen en eigenschappen en de soorten stuurventielen, ventieleilanden, besturingskleppen en snelheidsregelventielen. Daarnaast wordt er ingegaan op vacuümtechniek, besturings- en regeltechniek in de pneumatiek en het stuk luchtverzorging (o.a compressoren) krijgt ook aandacht. Het boek wordt afgesloten met een aantal praktijkvoorbeelden en ontwikkelingen die vooral met energiebesparing te maken hebben.

Bij het boek bevindt zich een DVD met daarop extra ondersteunend les- en studiemateriaal. Per hoofdstuk zijn er een presentatie met de afbeeldingen uit het boek te vinden inlcusief extra teken- en fotomateriaal. Er staan animaties op van de in de leergang behandelde componenten en systemen. En er zijn video’s met praktijkvoorbeelden te zien. Op de DVD bevindt zich ook het Berko persluchtvademecum.

  • Titel: Technische Leergang Pneumatiek, 80 pagina’s, 2e druk
  • Auteur: Ing. R. van den Brink
  • Uitgever: Uitgeverij Delta Press, Amerongen
  • ISBN 978-90-6674-060-0
  • Prijs: € 28,90 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven