Ga naar hoofdinhoud

Zuidberg gaat rubberen tracks produceren

Op langere termijn zal het aandeel landbouwvoertuigen dat wereldwijd met tracksystemen uitgerust wordt, jaarlijks toenemen (foto: Zuidberg)

Bij Zuidberg in Ens wordt dit jaar begonnen met de bouw van een nieuwe productieruimte waar rubberen tracks voor tracksystemen geproduceerd gaan worden. Het bedrijf uit de Noordoostpolder is hiermee de enige fabrikant in Europa die rubberen tracks voor tracksystemen ontwikkelt en produceert. Zuidberg is bekend vanwege de fronthef- en aftakassystemen voor landbouwtractoren. Onder de naam Zuidberg Transmissions worden in Ens tandwielen en tandwielkasten gemaakt.

De Nederlandse producent volgt met deze investering haar strategie om veel waarde toe te voegen aan haar producten. Volgens algemeen directeur Jeroen Zuidberg: “De huidige rubberen tracks die in Europa voor agrarische toepassingen worden gebruikt,  zijn ontwikkeld en worden geproduceerd in andere continenten. Deze zijn specifiek ontworpen voor tractietoepassingen ten behoeve van zware machines met een hoog vermogen. Onze klanten in Europa hebben specifieke wensen aangaande toepassingen van tracks, breedtematen, bodemdruk en slijtvastheid. Door zelf rubberen tracks  te ontwikkelen en te produceren, zijn wij beter in staat om invulling te geven aan de technische klantwensen, een sneller ‘time-to-market’ voor onze klanten te realiseren en meer waarde toe te voegen aan onze tracksystemen.

Bodemverdichting

Door de betere bewustwording van de ernstige gevolgen van bodemverdichting op langer termijn zal het aandeel landbouwvoertuigen dat wereldwijd met tracksystemen uitgerust wordt, jaarlijks toenemen.  Door minder bodemdruk blijft de kwaliteit van de grond gewaarborgd en zal de opbrengst van de oogst verbeteren. Zuidberg investeert in een nieuwe productie- en test ruimte van bijna 10.000 vierkante meter, en in research & development  in de vorm van medewerkers, onderzoekcentra en partners uit de rubber technology sector.

Zuidberg gaat in Ens wederom flink uitbreiden  (foto: Zuidberg)
Zuidberg gaat in Ens wederom flink uitbreiden (foto: Zuidberg)

Naast de productielijn waar de rubberen tracks worden gemaakt, zal de assemblagelijn van tracksystemen ook in deze hal worden ondergebracht. De totale omvang van het bedrijf komt dan op een totaal van ca. 40.000 vierkante meter bebouwd oppervlak. Zuidberg verwacht de eerste eigen rubberen tracks in 2017 op de markt te brengen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven