Ga naar hoofdinhoud

Zo maakt Vitesco Technologies elektrische asaandrijvingen (video)

Fijnbalancering van de EMR3-rotor: omdat de motor met hoge toerentallen draait, is deze productiestap van cruciaal belang voor de geïntegreerde asaandrijving. (foto's: Vitesco Technologies)

Vitesco Technologies, leverancier van aandrijftechnologieën en elektrificatieoplossingen, is begonnen met de productie van een volledig geïntegreerde elektrische asaandrijving voor de Dongfeng Passenger Car Corporation. Met de order voor de Chinese markt continueert het bedrijf de afzet van zijn EMR3 geïntegreerde asaandrijvingen, die sinds eind 2019 al wordt gebouwd voor Hyundai en PSA.

De eindaandrijving integreert een krachtige elektromotor en geoptimaliseerde vermogenselektronica in een compacte, lichtgewicht eenheid. De Duitse onderneming produceert de elektrische asaandrijving in Tianjin in China, de grootste markt voor elektrische voertuigen.

Sterk geautomatiseerde productielijnen in deze fabriek maken de productie van grote hoeveelheden op het hoogste kwaliteitsniveau mogelijk. De aandrijvingen zijn ontwikkeld in Berlijn, Neurenberg, Shanghai en Tianjin.

Vitesco stator
De stator met zijn gedraaide I-Pins (wikkelkoppen) is, samen met de rotor, een van de twee hoofdcomponenten van de motor van de EMR3geïntegreerde asaandrijving.

Elektrische asaandrijvingen sinds 2011

Vitesco Technologies lanceerde zijn eerste elektrische aandrijving in 2011. De nieuwe, geïntegreerde generatie biedt aantrekkelijke kenmerken binnen zijn prestatieklasse. De versie voor Dongfeng levert 120 kW vermogen en maximaal 260 Nm koppel

Vitesco hardsolderen
Prototype van de geïntegreerde eindaandrijving (EMR3) van Vitesco Technologies: Deze foto laat zien hoe de verbindingsrails van de stator worden gehardsoldeerd.

De elektrische asaandrijving is ontworpen voor elektrische voertuigen in grote aantallen. Omdat de installatieruimte minimaal is, helpt de aandrijving om het gewicht van het voertuig te verminderen en de bedrading te vereenvoudigen. Dankzij jarenlang continu ontwikkelingswerk en optimalisatie is de geïntegreerde elektrische asaandrijving nu een beproefde technologie geworden die elektromobiliteit betaalbaarder maakt.

Onderstaande video geeft een beeld van de elektrische asaandrijving en de productie ervan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven