Ga naar hoofdinhoud

Zeventig jaar Mark Climate Technology

De Mark Airstream plug & play warmteterugwinunit met een rendement van 90% vindt ook buiten Nederland afzet. Deze installatie is geleverd aan een bedrijf in Polen (foto: Mark Climate Technology)

Mark Climate Technology in Veendam viert dit jaar het platina jubileum. De Groninger producent is in zeventig jaar uitgegroeid tot een bekend aanbieder in de wereld van klimaatbeheersing. De brede inzetbaarheid van het bedrijf resulteerde de afgelopen jaren in een aantal mooie projecten. Zo worden hogesnelheidstreinen in China ontdooid met veertig gasgestookte luchtverwarmers en werden de Renault-fabrieken in Frankrijk voorzien van 84 luchtbehandelingskasten.

In 1945 begon het bedrijf onder de naam Ingenieursbureau Gebroeders van der Mark NV. Men begon destijds met de productie en verkoop van buigpompen en kolengestookte luchtverwarmers. Later werden ook hangende gasgestookte luchtverwarmers ontwikkeld. Zo kwam de GS-serie tot stand, een systeem dat tot op de dag van vandaag leidend is in de Europese verwarmingsmarkt. Deze innovatiekracht kenmerkt het bedrijf nog steeds.

Breed leveringsprogramma

Mark Climate Technology produceert een compleet productgamma voor de temperatuur- en luchtbeheersing. Dat betekent dat klanten voor elk klimaatbeheersingssysteem terecht kunnen bij één leverancier. Waar vroeger de toestellen van Mark vooral in industriële gebouwen te vinden waren, ziet het bedrijf nu steeds meer een verschuiving naar de utiliteitsmarkt.

Het familiebedrijf ontvangt dus opdracht op diverse fronten, maar blijft zich ontwikkelen. Mark Climate Technology richt zich steeds meer op duurzaamheid. Getuige daarvan is de Mark Airstream. Deze plug & play warmteterugwinunit met een rendement van 90% zorgt inmiddels bij veel gebouwen voor een optimale luchtkwaliteit. Recentelijk werd het 520 studentenwoningen tellend AmstelHome voorzien van vijf Mark Airstreams.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven