Ga naar hoofdinhoud

Zestig jaar Van Doren Engineers

Jos, Marcel en Cor van Doren (v.l.n.r.) voor het nieuwe bedrijfspand in Boekel (foto: Van Doren Engineers)

Van Doren Engineers, familiebedrijf met vestigingen in Boekel, Beringe, Breda, Veghel en Nitra (Slowakije), bestaat zestig jaar. Wat in 1955 begon als elektrozaak, is uitgegroeid tot een onderneming in elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT. Het zestigjarig bestaan valt samen met de opening van een nieuw pand in Boekel. Zaterdag 11 april is er een open dag.

De broers Cor, Marcel en Jos van Doren namen het bedrijf in de jaren tachtig over van hun vader Jan van Doren. In die periode werd ook de focus verlegd van woning- en utiliteitsbouw naar industrie. Vandaag de dag is de onderneming volledig gericht op het verbeteren van productieprocessen. Het bedrijf heeft vijf vestigingen, telt ruim 225 medewerkers en is actief voor toonaangevende productiebedrijven en machinebouwers in binnen- en buitenland.

Open dag Van Doren

Onlangs nam de vestiging in Boekel haar intrek in een nieuw pand. Bijzonder is de praktijkruimte met proefopstellingen, bestemd voor het opleiden van technici. Het vak verandert: schakelkasten worden kleiner, er zijn minder kabels nodig en de intelligentie in de fabriek neemt toe. Daardoor stijgt ook het niveau van de vereiste mensen. Daarom is in 2012 de Van Doren Academy opgericht die volledig gericht op de werving, opleiding en ontwikkeling van technici.

Wie interesse heeft in een kijkje achter de schermen is op zaterdag 11 april welkom. Van 10.00 u tot 15.00 uur staan de deuren van het nieuwe pand aan De Vlonder 3 in Boekel open. Er zijn rondleidingen en activiteiten voor de jeugd en er is aandacht voor jongens en meisjes die zich oriënteren op een toekomst in de techniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven