Ga naar hoofdinhoud

WoTS 2022 in volle voorbereiding

World of Motion & Drives is onderdeel van de grootste technologiebeurs in de Jaarbeurs (foto: Aandrijftechniek).

Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 september vindt de World of Technology & Science 2022 (WoTS 2022) in de Jaarbeurs te Utrecht. Het is dé vakbeurs voor technologie en wetenschap in de Benelux. De laatste innovaties komen aan bod, evenals lezingen en activiteiten op de beursvloer.

WoTS 2022 telt net als de voorgaande editie in 2018 vijf verschillende werelden. In de World of Electronics staan innovaties op het gebied van elektronica (hardware, software, Test & meet, ontwikkeling en productie) centraal. De World of Laboratory toont een breed aanbod aan bedrijven, gericht op labinrichting, labautomation en life science-oplossingen. Op de beursvloer van de World of Automation is er onder meer aandacht voor cyber security, waterstof en procesoptimalisatie. De World of Industrial Processing geeft de bezoeker inzicht in de ontwikkelingen binnen de industriële procestechnieken. En bij de exposanten van de World of Motion & Drives ervaren bezoekers de laatste stand van zaken in de aandrijftechniek.

Overkoepelende thema’s

Tijdens de WoTS 2022 komen ook overkoepelende thema’s aan bod, zoals de stand van zaken in het technisch onderwijs, de toekomst van kernenergie, de stand van zaken in de robotica en wetenschappelijke ontwikkelingen rondom covid-19.

Kerncentrales

Voor een breed technisch publiek is het wellicht interessant te weten hoe de techniek van de huidige kerncentrales werkt, hoe nucleaire installaties worden geïnspecteerd en hoe de toekomstige ‘Generatie 4-reactoren’ worden vormgegeven. De deskundigen presenteren de heldere kennis, om te garanderen dat installaties veilig en robuust zijn. Het nuchtere verhaal.

Covid-19

Zo geldt dat ook voor de Covid-experts. Drie deskundigen die een belangrijke rol hebben mogen vervullen in persoonlijke beschermingsmiddelen, testen en de vaccinontwikkeling geven een rationeel beeld van de benodigde acties in de twee jaar die achter ons liggen. Zij haken ook in op de mogelijke lessen voor de toekomst met betrekking tot de zorg.

Waterstof

Daarnaast wordt een grote rol van waterstof verwacht in de energietransitie: een ontwikkeling waar veel exposanten een bijdrage aan leveren met instrumentatie en technische oplossingen. Tijdens de beurs komt dat naar voren in het Waterstofplatform. Deelnemers tonen geïntegreerde innovaties op het gebied van productie, distributie en toepassing van (groene) waterstof.

Innovaties in de aandrijftechniek

Innovaties in de aandrijftechniek komen eveneens aan bod. Zo wordt onder meer de focus gelegd op vernieuwingen en ontwikkelingen van ‘next level’-verbeteringen in gebruikersgemak, energie, flexibiliteit en de inzet van multifunctionele vakkennis. Hoe gaan we met vernieuwingen in op actuele uitdagingen in de industrie? Hierbij worden concrete verbeteringen en innovaties in de combinatie van ‘next level’ aandrijftechniek en automatisering besproken.

Seminars over aandrijftechniek

Op 27 september zullen een aantal sprekers seminars geven over aandrijftechniek. Een deel van het programma is al bekend. Zo zal Jan Bakker van Kolmer Elektromotoren een nieuwe kijk geven op verduurzaming van elektromotoren. Henk Lafeber van Linak neemt de vraag Waarom voor een elektrische actuator kiezen? onder de loep en Eric Peeters van Bakker & Co heeft het over Hybride Power systemen. Het programma zal de komende maanden nog worden aangevuld met meer sprekers.

Meer informatie over WoTS is hier te vinden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven