Ga naar hoofdinhoud

Wijdeven wordt onderdeel Phoenix Mecano

Een overzicht van een van de productreeksen van Wijdeven Inductive Systems (foto: Wijdeven).

Per 1 augustus 2015 heeft de Phoenix Mecano Group de aandelen van Wijdeven Inductive Solutions verworven. De groep uit Zwitserland is een beursgenoteerde onderneming met een goede positie in de verkoop en productie van technische onderdelen voor industriële toepassingen. Phoenix Mecano heeft al twee bedrijven in Nederland, te weten PM Komponenten en PM Special Measuring Systems.

Door de overname versterkt Wijdeven haar positie en groeikansen in de internationale markt. Daarnaast verschaft het zichzelf toegang tot uitgebreide productiefaciliteiten in het  buitenland en ontwikkelkennis van inductieve componenten.

Wijdeven Inductive Solutions

Wijdeven Inductive Solutions is gespecialiseerd in transformatoren en spoelen voor laagspanning. Mede door de technologische ontwikkelingen bij de klanten omvat het productgamma ook voedingen, voice coil (Lorentz) en reluctantie actuatoren, lineaire motoren, magneetsystemen en inductieve sensoren. De omzet in 2014 lag rond zeven miljoen euro. Belangrijke toepassingen zijn de vinden in de medische technologie, aerospace industries en HVAC (Heating, Ventilation & Air Conditioning).

De overname betreft zowel de locatie in Oirschot, waar verkoop, ontwikkeling en prototyping gehuisvest zijn als de vestiging in Ter Apel, waar productie en logistiek zijn gecentraliseerd. Bij Wijdeven zijn in totaal 45 medewerkers werkzaam. Voor de relaties wijzigt er vooralsnog niets; contactpersonen en overige bedrijfsgegevens blijven ongewijzigd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven