Ga naar hoofdinhoud

Whitepaper ‘Energie besparen op (bestaande) persluchtinstallaties’

Maar liefst 70% van de exploitatiekosten van een persluchtinstallatie gaat op aan energieverbruik (beeld: Geveke)

Perslucht is onmisbaar in veel (productie)processen, het is een veilige en betrouwbare energiedrager.  Maar het vraagt ook veel energie om te maken. Maar liefst 70% van de exploitatiekosten van een persluchtinstallatie gaat op aan energieverbruik, waarvan 10 tot wel 25% verloren gaat door verkeerd gebruik of lekkages.

Energiebesparing op perslucht levert bedrijven dus veel op. Concreet in geld (kostenverlaging, toename financiële rendement), maar ook op moreel, maatschappelijk vlak: energiebesparing leidt tot lagere CO2-uitstoot.

Misschien moet uw bedrijf zelfs voldoen aan de wettelijke verplichting van de ‘Informatieplicht Energiebesparing’. En die is al van toepassing als een bedrijf gemiddeld 150 kWh per dag verbruikt! Maar waar te beginnen?

Tips en maatregelen

Geveke heeft een whitepaper gepubliceerd dat antwoord geeft op de vraag hoe een bedrijf energie op het gebruik van perslucht kan besparen en wat het kan opleveren.

Het geeft enkele praktische tips en vaak eenvoudig te realiseren maatregelen. De whitepaper is te vinden op de website van Geveke. De whitepaper kosteloos downloaden kan hier.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven