Ga naar hoofdinhoud

WEG wil BU Motion Control van Gefran overnemen

WEG neemt de business unit Motion Control over van Gefran

WEG heeft de overname aangekondigd van de business unit Motion Control van Gefran S.p.A (Gefran), een Italiaanse onderneming die sensoren, componenten en industriële automatiseringsapparatuur vervaardigt, voor een totale geschatte waarde van € 23 miljoen. Onder de BU Motion Control vallen de producten frequentieregelaars, omvormers en servo-aandrijvingen.

Gefran, opgericht in 1960 en genoteerd aan de Italiaanse effectenbeurs (Borsa Italiana: GE), is een traditionele onderneming in de automatiserings- en technologische industrie en is onderverdeeld in drie business units: Motion Control, Automation Components en Sensoren.

Business unit Motion Control

Met deze overnameovereenkomst wordt WEG de enige eigenaar van de business unit Motion Control. Deze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van een complete lijn van variabele frequentieomvormers, gelijkstroomomvormers en speciale servo-aandrijvingen. Met ongeveer 180 werknemers en fabrieken in Italië, Duitsland, China en India, heeft de Motion Control Business Unit klanten en activiteiten in meer dan 70 landen. Het bedrijf had in 2021 een netto-omzet van ongeveer 44,8 miljoen euro.

Steeds breder portfolio van producten

Volgens Manfred Peter Johann, Managing Director van WEG Automation Business Unit, zal deze overname WEG consolideren in een gunstige positie in een strategische markt. “Ons doel is om een steeds breder portfolio van producten en oplossingen aan te bieden, onze aanwezigheid in een zo belangrijke markt als de Europese markt te vergroten, nu met lokale productie, en daarmee ons groeiproces in het buitenland te versnellen binnen onze motion drives strategie”.

Focus op industriële automatisering

“De verkoop van de Drives Business maakt deel uit van het bredere strategische plan van Gefran om de middelen te concentreren op de historische kernactiviteit van de onderneming, sensoren en componenten voor industriele automatisering,” aldus Marcello Perini, CEO van de Gefran-Groep. “De financiële middelen die door de operatie worden gegenereerd zullen de verwezenlijking van de groeidoelstellingen (organisch en extern) versnellen die in ons bedrijfsplan zijn voorzien”.

Het sluiten van de transactie is afhankelijk van de uitvoering van bepaalde voorafgaande voorwaarden die gebruikelijk zijn bij dit soort transacties, waaronder de goedkeuring door de Europese regelgevende instanties.

In februari liet WEG weten haar Europese fabriek in Portugal uit te breiden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven