Ga naar hoofdinhoud

WEG presenteert Atex motorreductoren

WEG heeft zijn portfolio WG20 motorreductoren uitgebreid met vlakke-, rechte- en kegelwiel-motorreductoren voor Atex-zones 2 en 22.

WEG onthulde op de onlangs gehouden vakbeurs Achema nieuwe Atex motorreductoren in de WG20-serie met een uitgangsvermogen van 0,12 kW tot 30 kW. De motorreductoren zijn gecertificeerd in overeenstemming met de 2014/34/EU richtlijn voor zone 2 (gas; groepen IIA, IIB en IIC) of zone 22 (stof; groepen IIIA, IIIB en IIIC).

Met de Atex-certificering kan het bedrijf nu WG20 motorreductoren aanbieden voor toepassingen in explosiegevaarlijke zones, zoals de olie- en gasindustrie, de chemische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. De motorreductoren zijn compact en verkrijgbaar in verschillende energie-efficiëntieklassen tot en met IE3, waardoor ze economisch toepasbaar zijn. Investeringen in energiezuinige aandrijvingen hebben over het algemeen een relatief korte terugverdientijd.

Atex motorreductoren

De explosieveilige WG20-motorreductoren zijn ontworpen voor spanningen tot 690 V en leverbaar in bouwgroottes  IEC 63 tot IEC 200. Door de voortdurende uitbreiding van de WG20-serie van motorreductoren tot 18.000 Nm zullen er in de nabije toekomst explosieveilige motorreductoren beschikbaar zijn voor een vermogensbereik tot 75 kW.

Al deze Atex motorreductoren zijn te bouwen met een beschermingsklasse tot IP66 en zijn geschikt voor omgevingen met een temperatuurbereik van -20°C tot +40°C. De motoren kunnen worden gebruikt in combinatie met frequentieomvormers, afhankelijk van overeenstemming met de gespecificeerde aandrijfparameters. Het aanbod van aanvullende modules, zoals explosieveilige remmen en encoders, wordt voortdurend uitgebreid.

Ook aangepaste motoren

Door de Atex-gecertificeerde motoren biedt WEG een uitgebreide portfolio aan producten. Voorheen werden in de WEG-groep explosieveilige motorreductoren geproduceerd door het aanbrengen van IEC-adapters en het installeren van motoren met flensmontage op deze adapters. Nu worden de motoren direct gemonteerd. Dit schept technische voordelen en maakt het onnodig een adapter te monteren. Samen met het verbeteren van de efficiëntie worden de motorreductoren fysiek gezien kleiner, waardoor kostbare ruimte wordt gewonnen.

Behalve explosieveilige motorreductoren biedt Watt Drive ook IEC-standaardmotoren aan voor gebruik in Atex-zones 2 en 22. Deze motoren zijn altijd op voorraad en snel kunnen worden aangepast voor inzet in de desbetreffende Atex-zone, resulterend in kortere levertijden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven