Ga naar hoofdinhoud

Voor vroege vogels en sportievelingen: Festo bootcamp

Vroeg opstaan en ontbijten bij Festo terwijl de deelnemer wordt bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen (foto: Festo)

Festo organiseert voor haar klanten en andere geïnteresseerden een aantal bootcamps waarbij we de kennis van de deelnemers in slechts twee uur naar een hoger technisch niveau wordt gebracht. De bootcamps worden gehouden op het hoofdkantoor van Festo Nederland in Delft.

Elke bootcamp begint om 07:30 met een lekker, stevig ontbijt en duurt tot circa 09:30. Na het volbrengen van de bootcamp krijgen de deelnemers een uitdagende, sportieve gadget mee. Het programma is als volgt:

Woensdag 23 maart: Gedurende de workshop ‘Meer-assige handling systemen ontwerpen in 20 minuten’, gaat de deelnemer aan de slag met de engineering software ‘Handling Guide Online’. Deze software helpt met het configureren en dimensioneren van meer-assige handling systemen. Op basis van de klant zijn handling applicatie, wordt een eigen handling oplossing gedimensioneerd. Na het dimensioneren is direct een CAD tekeningen te downloaden, wordt de prijs berekenen en een levertijd verkregen.

Woensdag 13 april: Een grijpoplossing in 6 stappen. Verken de wereld van grijptechnieken van nu en in de toekomst, tijdens de bootcamp ‘Grip-it’! Maak kennis met de innovaties van Festo, leer om energie te besparen en kosten te reduceren op het gebied van innovatieve grijperoplossingen. Uiteraard gaat de deelnemer ook praktisch aan de slag met producten. Op deze wijze wordt meer inzicht gegeven in de mogelijkheden en keuzes rondom het thema grijpen.

Woensdag 18 mei: Praktische machineveiligheid voor de pneumatische en elektrische aandrijvingen. Na het volgen van deze bootcamp koppelt de deelnemer moeiteloos de safety performance levels aan eigen systemen. Een veiligheidsoplossing is meer is dan het selecteren van de juiste componenten. Festo kijkt met de deelnemer integraal naar het hele systeem, om veiligheid eenvoudig af te handelen. Festo laat zien dat in één interactief model sensoren, logica en machinebewegingen kunnen worden weergegeven. En wordt in één handomdraai een veilige machine ontwikkeld.

Woensdag 15 juni: Sneller en kosten besparend CPX ventielterminals installeren, met veilige in- en uitgangen en PROFISafe. Afgestemd op de applicatie van de deelnemer, worden gezamenlijk diverse veilige sensoren en ventielen gekoppeld en aangestuurd via PROFISafe. Dat is de basis van deze bootcamp. Door een Siemens PLC met PROFINET wordt het systeem geconfigureerd en aangestuurd. Met slechts 10 sensorfunctie-instellingen weet Festo alle type veilige sensoren eenvoudig te configureren binnen het Siemens systeem. Festo demonstreert hoe kostenvoordelen te behalen zijn door het inzetten van het unieke IP65 installatieconcept van CPX in combinatie, met MPA of VTSA ventielen. Veilig, snel en kostenbesparend!

Aanmelden voor de Festo Bootcamps kan hier.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven