Ga naar hoofdinhoud

Volvo en Aurora samen in autonome transportoplossingen

Volvo Autonomous Solutions werkt met Aurora samen aan autonome transportoplossingen. (foto: Volvo)

Volvo Autonomous Solutions is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse bedrijf Aurora om gezamenlijk wereldwijd toonaangevende autonome transportoplossingen op schaal te ontwikkelen. De samenwerking richt zich in eerste instantie op de ontwikkeling en inzet van een autonome transportoplossing voor hub-to-hub toepassingen voor Noord-Amerika.

De overeenkomst betreft een partnerschap dat zich over meerdere jaren uitstrekt. De samenwerking zal zich toespitsen op de integratie van de Aurora Driver in Volvo’s vrachtwagens voor de weg en de ontwikkeling van Transport-as-a -Service-oplossingen. Deze oplossingen bouwen voort op Volvo’s producten en staat van dienst op het gebied van veiligheid en Aurora’s expertise in de ontwikkeling van zelfrijdende systemen.

Samenwerking

In de visie van Volvo Autonomous Solutions vereist het creëren van een levensvatbaar autonoom aanbod voor het wegverkeer nauwe samenwerkingsverbanden met zowel klanten als tech-partners om de benodigde capaciteiten te ontwikkelen. Dit partnerschap brengt het Transport-as-a-Service een belangrijke stap dichterbij en zal het commerciële aanbod van Volvo voor hub-to-hub-toepassingen in Noord-Amerika versnellen.

Aurora is een vooraanstaande speler op het gebied van autonome systemen. De geïntegreerde self-driving stack, software, hardware en data services platform bieden samen een duidelijk pad naar efficiënte en veilige on-highway oplossingen op de middellange termijn.”

Omgekeerd is Aurora sinds het eerste gezamenlijke project in 2018 onder de indruk van Volvo’s engineeringproces en inzet voor veiligheid. Eerder aangekondigde samenwerkingen van de Volvo Groep met partners als Nvidia en anderen worden parallel aan de samenwerking met Aurora voortgezet.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven