Ga naar hoofdinhoud

Voith neemt hydrauliekspecialist Argo-Hytos over

Voith neemt hydrauliekspecialist Argo-Hytos over (foto: Voith)

Technologieconcern Voith neemt Argo-Hytos over. Deze in Baar, Zwitserland, gevestigde onderneming, ontwikkelt en produceert hydraulische componenten en systeemoplossingen met de focus op Off-Highway (landbouwmachines, bouwmachines en transportvoertuigen). Op 6 juni 2022 werd het bijbehorende contract getekend.

“Voith is één van de technologieleiders in aandrijftechnologie in tal van industrieën. We hebben de Off-Highway divisie gedefinieerd als een verdere groeimarkt voor Voith Turbo. Het familiebedrijf Argo-Hytos met zijn meer dan 70 jaar ervaring, focus op technologie en innovatie en duidelijke klantgerichtheid past perfect bij Voith. Dit maakt Argo-Hytos de ideale toegang voor Voith tot deze veelbelovende markt”, zegt Cornelius Weitzmann, lid van de Raad van Bestuur van de Voith Group en voorzitter van de Raad van Bestuur van Voith Turbo.

Elektrificatie, digitalisering en duurzaamheid

“Door de competenties en middelen van Argo-Hytos en Voith te bundelen, willen we onze klanten een aanzienlijke meerwaarde bieden. Naast de succesvolle voortzetting van de eerdere groeistrategie van Argo-Hytos, ligt onze focus met name op de gezamenlijke ontwikkeling van klantoplossingen voor de megatrends elektrificatie, digitalisering en duurzaamheid”, voegt Erich Hofer, CEO van Argo-Hytos, toe. Het bedrijf wordt voortgezet als een onafhankelijk merk met de toevoeging ‘a Voith Company’.

Strategisch platform Off Highway

Voith verwerft 79,5% van de aandelen in Argo-Hytos. De verdere deelname van de twee vorige eigenaren Christian Kienzle en FSP Capcellence is een sterke uitdrukking van de continuïteit en voortzetting van de succesvolle weg van Argo-Hytos in een nieuwe eigendomsstructuur.

“Argo-Hytos heeft zijn nieuwe thuis gevonden als strategisch platform voor off-highway toepassingen in Voith Turbo”, zegt Christian Kienzle, voormalig meerderheidsaandeelhouder van de Argo-Hytos Group. “Voith zal Argo-Hytos in staat stellen om zijn groeistrategie op lange termijn voort te zetten en te versnellen en zo ook al onze medewerkers een veilig perspectief te bieden”, voegt Dr. Spyros Chaveles, Managing Partner van Capcellence, toe.

De transactie zal naar verwachting in augustus 2022 worden afgerond en is afhankelijk van alle wettelijke goedkeuringen die worden verleend. Beide partijen kwamen overeen de koopprijs niet bekend te maken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven