Ga naar hoofdinhoud

Video: 3DExperience.Works verbindt data en stroomlijnt processen MKB

"Met de introductie van 3DExperience.Works brengen we het platformeffect naar het MKB toe", aldus Bernard Charlès, vice-voorzitter en CEO van Dassault Systèmes (foto's: Paul Quaedvlieg)

Dassault Systèmes introduceert het nieuwe softwareportfolio 3DExperience.Works, met applicaties voor SolidWorks-gebruikers en het mkb-segment. De introductie daarvan gebeurde tijdens SolidWorks World 2019 in Dallas, USA. Het nieuwe platform combineert ontwerp-, simulatie- en ERP-applicaties voor multidisciplinair samenwerken op het 3DExperience-platform.

3DExperience.Works werd zoals gezegd, vorige week geïntroduceerd op SolidWorks World 2019, de jaarlijkse conferentie van Dassault Systèmes gericht op de internationale 3D-design en engineering community. Ook 3DExperience.Works is gebaseerd op hetzelfde gebruiksgemak en de eenvoud die al bijna 25 jaar kenmerkend zijn voor SolidWorks-toepassingen, maar breidt dit nu uit naar een nieuwe categorie van bedrijfsgerichte oplossingen op het 3DExperience-platform. Dassault Systèmes creëerde het nieuwe mkb-platform na de overname onlangs van IQMS, waarvan de productie van ERP-applicaties voor fabrikanten in het middensegment van de markt sindsdien is omgedoopt tot DelmiaWorks.

Digitale oplossingen voor bedrijfsvoering

“Kleine en middelgrote bedrijven wereldwijd hebben digitale oplossingen nodig om te groeien, maar vinden vaak niet de oplossingen die geschikt zijn voor hun omvang. Met de introductie van 3DExperience.Works brengen we het platformeffect naar hen toe”, aldus Bernard Charlès, vice-voorzitter en CEO van Dassault Systèmes. “We zien de voordelen van het 3DExperience-platform voor ontwerpers die SolidWorks gebruiken om hun bedrijf uit te breiden. De 3DExperience.Works-familie omvat nu ook DelmiaWorks om mainstream fabrikanten van dienst te zijn met een volledige digitale oplossing voor hun bedrijfsvoering. Het 3DExperience-platform is klaar om de benchmark te worden voor de bedrijfsvoering in MKB-bedrijven door middel van goed geïntegreerde aanbiedingen voor productie en beheer die eenvoudig, betaalbaar en gemakkelijk te implementeren zijn.”

Één samenhangende digitale omgeving

Het nieuwe 3DExperience.Works kan straks kleine en middelgrote bedrijven in staat stellen om de waarden en kracht die het 3DExperience-platform momenteel al biedt aan grote OEM-ers en innovatieve engineers te benutten. Denk hierbij aan een betere samenwerking, een hogere productie-efficiëntie, een betere bedrijfsflexibiliteit en betrokken werknemers.


Dassault Systèmes creëerde het nieuwe mkb-platform na de overname onlangs van IQMS, waarvan de productie van ERP-applicaties voor fabrikanten in het middensegment van de markt sindsdien is omgedoopt tot DelmiaWorks (foto: Paul Quaedvlieg)

Bedrijven kunnen hun werk doen met behulp van één samenhangende digitale omgeving in plaats van een complexe reeks van verschillende oplossingen waarbij steeds tussen applicaties en interfaces geschakeld moet worden. 3DExperience.works verbindt gegevens en stroomlijnt de bedrijfsprocessen van concept tot levering door middel van dashboardsjablonen, managed services, toegang tot industriegerichte communities en gebruikersgroepen, en applicaties die specifiek zijn voor een verscheidenheid aan functies.

SolidWorks World 2019

De introductie van 3DExperience.Works en DelmiaWorks waren de twee belangrijkste noviteiten in Dallas. De samenhang tussen ‘Plan, design, simulate & manufacture’ was de belangrijkste boodschap dit jaar. Maar er werd ook gekeken naar de manier van ontwerpen in de toekomst. Zo is xDesign een applicatie waarmee je waar dan ook, wanneer dan ook, een ontwerp kunt maken. Een flexibele en betrouwbare tool in combinatie met SolidWorks. In navolging van xDesign, deze applicatie bestaat nu al een paar jaar, werd nu xShape geintroduceerd, een tool waarmee je bepaalde vormen snel en ‘organisch’ aan kunt passen aan de inhoud. xShape komt deze zomer op de markt.

Met xShape zijn bepaalde vormen snel en gemakkelijk aan te passen aan de inhoud (foto: Paul Quaedvlieg)

Meer nieuws en een uitgebreide reportage van SolidWorks World 2019 is te vinden in Aandrijftechniek nummer 2 die 22 maart bij de lezers ligt. Hieronder een korte video-impressie van SolidWorks World 2019 in Dallas.

https://www.youtube.com/watch?v=11swskWeTQg

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven