Ga naar hoofdinhoud

Efficiënte krachtmeting in hydraulische cilinders van Liebherr

Liebherr vertrouwt op de directe krachtmeting in hydraulische cilinders via een krachtmeetsensor (foto: Liebherr)

In de vestiging in Kirchdorf an der Iller (Duitsland) richt het productsegment Components van Liebherr zich steeds meer op sensoroplossingen en het efficiënte gebruik daarvan in hydraulische cilinders. Een drijfveer is bijvoorbeeld de krachtmeting in de cilinder.

Het is altijd voordelig wanneer precieze en dynamische waarden van de krachten in de hydraulische cilinder vereist zijn. Dit is het geval bij de controle van belastingen in graafmachines en kranen. Op die manier kunnen gevaarlijke situaties tijdens het gebruik van de kraan worden vermeden en kan de efficiëntie van de machine worden verbeterd. De heersende kracht in de cilinder wordt conventioneel indirect bepaald via de oliedruk. Deze meetwaarden zijn gevoelig voor fouten, bijvoorbeeld door interne wrijving. Daarom vertrouwt Liebherr op de directe krachtmeting via rek met de krachtmeetsensor.

Meetmethode

De interne meetpunten sporen zowel trek- als drukkrachten op, ongeacht zijdelingse krachten en koppels. “De meetmethode zorgt voor aanzienlijk nauwkeurigere en dynamischere meetresultaten”, verklaart Hans-Peter Laverne, hoofd geavanceerde ontwikkeling bij Liebherr-Components Kirchdorf. “Dit schept de voorwaarden voor een hogere productiviteit en veiligheid bij dagelijks gebruik in diverse toepassingen.”

Intelligente opstelling, vele mogelijkheden

Op dit moment is de Liebherr krachtmeting op de hydraulische cilinder een functionerend sensorprototype. Het onderscheidt zich met name door de grote diversiteit aan toepassingen. Tijdens de ontwerpfase controleert het ontwikkelingsteam van Liebherr individuele aanpassingen met betrekking tot de wensen en behoeften van de exploitant en houdt daar rekening mee. Hierdoor kan Liebherr oplossingen op maat aanbieden.

Kleine sensor, grote voordelen

De verbeterde krachtmeting brengt nog meer voordelen met zich mee. Deze omvatten bijvoorbeeld een verhoogde prestatie van hulpsystemen door geoptimaliseerde gevoeligheid. Dankzij de zeer dynamische en nauwkeurige meting is in de toekomst ook een langere levensduur mogelijk. Dit zal niet alleen een beslissende rol spelen bij de conditiebewaking, maar ook bij downsizing.

Ook interessant: Liebherr Components gaat hydraulische cilinders in China produceren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven