Ga naar hoofdinhoud

Liebherr Components gaat hydraulische cilinders in China produceren

Met een assemblagelijn in Dalian (China) breidt Liebherr zijn capaciteit voor de productie van hydraulische cilinders uit (foto's: Liebherr)

Met een assemblagelijn in Dalian (China) breidt Liebherr zijn capaciteit voor de productie van hydraulische cilinders in het productsegment Components uit. Deze zijn bestemd voor de Chinese markt en kunnen in de toekomst rechtstreeks in Azië worden vervaardigd. In de fabriek van Liebherr Components in Kirchdorf ontstaat, naast de productie van hydraulische cilinders voor Europa, ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en andere componenten.

Liebherr produceert momenteel grondverzetmachines en aandrijfcomponenten in haar vestiging in Dalian. Met de TÜV-certificering van de Chinese productievestiging breidt het productsegment Components zijn wereldwijde aanwezigheid verder uit: In de toekomst zullen naast aandrijfcomponenten ook hydraulische cilinders voor de Chinese markt de fabriek in Dalian verlaten.

Eindcontrole in montagesysteem

Naast een automatisch wassysteem omvat deze assemblagelijn ook een spuiterij waarbij de hydraulische cilinders in kleur kunnen worden gespoten terwijl ze aan een transportsysteem hangen. Een ander hoogtepunt is wijze van monteren. De eindcontrole van de hydraulische cilinders is rechtstreeks in de montage-machine geïntegreerd.

Liebherr Hydraulic cylinders Dalian wash
Het automatische wassysteem in Dalian

De voor de Chinese markt bestemde hydraulische cilinders bestaan uit producten voor een grote verscheidenheid van stationaire en mobiele toepassingen – bij voorbeeld voor machinebouw of bouwmachines. Liebherr zal er ook cilinders produceren voor de afstelling van rotorbladen van windturbines.

Graafmachines en wielladers

Het segment grondverzet produceert momenteel in dezelfde fabriek een reeks rupsgraafmachines en wielladers voor China en andere exportmarkten. De assemblage zal beginnen met hydraulische cilinders van de ‘standaard 380 bar-serie’ voor Liebherr rupsgraafmachines uit Dalian. Bovendien zullen de plaatselijk vervaardigde onderdelen in de toekomst ook worden gebruikt in de daar geproduceerde wielladers.

Liebherr bevordert lokale productie

Zowel Europese als Chinese klanten hechten er steeds meer belang aan dat hun productiebedrijven ter plaatse worden bevoorraad door plaatselijke leveranciers. Het bedrijf volgt dus een ‘local for local’-aanpak in twee opzichten: ten eerste zijn de hydraulische cilinders die in Dalian worden geassembleerd, bestemd voor de Chinese markt.

Ten tweede leveren geselecteerde, beproefde lokale bedrijven de mechanisch bewerkte afzonderlijke componenten voor de cilinders. Dit betekent dat korte levertijden kunnen worden gerealiseerd.

Ontwikkeling blijft in Duitsland

De assemblage-engineers in Dalian werken nauw samen met hun collega’s van Liebherr Components Kirchdorf GmbH. Zo worden bijvoorbeeld alle hydraulische cilinders die in Dalian worden geproduceerd, in het Illertal ontwikkeld. Tijdens het opstarten van de productie vinden daar ook de eerste steekproeven van afzonderlijke onderdelen plaats.

Liebherr Hydraulic Cylinders
Ontwikkeling van de hydraulische cilinders blijft bij Liebherr in Duitsland gebeuren

Onderdeel van een internationaliseringsstrategie

Dicht bij de klant staan en tegelijkertijd het potentieel benutten is het doel dat Liebherr nastreeft met de assemblage van hydraulische cilinders in China. Aangezien cilinders die voorheen vanuit de hoofdfabriek in Duitsland naar China werden geëxporteerd, in de toekomst in Dalian zullen worden geproduceerd, zal het productsegment Components andere Liebherr-bedrijven ter plaatse optimaal van hydraulische cilinders kunnen voorzien en kunnen groeien op de externe Chinese markt.

Plaats gemaakt voor nieuwe ontwikkelingen

De arbeidsplaatsen in de vestiging Kirchdorf zullen worden behouden. Tegelijkertijd wordt in de Duitse fabriek zelfs extra capaciteit gecreëerd om de lopende projecten ter uitbreiding van de portefeuille te kunnen uitvoeren. Hiertoe behoren nieuwe ontwikkelingen voor industriële toepassingen en andere hydraulische componenten zoals aggregaten en zuigeraccumulatoren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven